‘Soms is verwelken leerzaam en noodzakelijk’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 16 maart 2023

Dit voorspellen literair astroloog Rob Brezsny en de sterren voor de week van 16 tot en met 22 maart.

RAM (21 maart-19 april): Ik raad je de volgende ervaringen ten zeerste aan:

1. Denk na over wat je hebt geleerd in een relatie die eindigde – en hoe die lessen nu nuttig kunnen zijn.

2. Denk na over een geliefde plek die je ooit als je thuis beschouwde – en hoe de lessen die je daar hebt geleerd nu inspirerend kunnen zijn.

3. Denk na over een raadsel dat lange tijd ondoorgrondelijk voor je was – en hoe de heldere inzichten die je de komende weken krijgt, je kunnen helpen het raadsel eindelijk te ontraadselen.


STIER (20 april-20 mei): Voor ‘hen die aan de hel zijn ontsnapt,’ schreef Charles Bukowksi, ‘is er daarna niets meer dat hen nog stoort.’ Geloof het of niet, Stier, ik denk dat je de komende weken permanent kunt ontsnappen aan je eigen persoonlijke versie van de hel – en er nooit meer terug hoeft te keren.

‘Stop met je hoofd per se te willen leegmaken – maak in plaats daarvan je f*cking hart leeg’

Ik feliciteer je bij voorbaat. Een strategie die je kan helpen bij je ontsnapping is dit idee van Bukowski: ‘Stop met je hoofd per se te willen leegmaken – maak in plaats daarvan je f*cking hart leeg.’


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Tweelingen en paleontoloog Louis Agassiz (1807–1883) leverde een fundamentele bijdrage aan de wetenschap. Een van zijn specialiteiten was praktijkonderzoek doen naar het mysterie van gefossiliseerde vissen. Hoewel hij steeds een beroep deed op de logica, gebruikte hij zijn nachtelijke dromen om een bepaald probleem op te lossen.

Het verhaal gaat zo: een mogelijk cruciaal exemplaar zat bijna volledig verborgen in een steen. Hij wilde de steen wegbeitelen om bij het fossiel te komen, maar aarzelde om verder te gaan omdat hij bang was dat hij de opgesloten schat zou beschadigen. Drie nachten achter elkaar onthulden zijn dromen hem hoe hij het werk moest aanpakken. Deze informatie bleek perfect bruikbaar. Agassiz beitelde het oppervlak weg, precies zoals zijn dromen hem hadden laten zien, en zo bevrijdde hij de versteende vis.

Ik breng dit wonder onder je aandacht, Tweelingen, omdat ik vermoed dat jij ook een obstakel moet uithakken of wegsnijden dat iets waardevols verbergt. Kun je hulp krijgen van je dromen? Jazeker, of anders van diepe mijmering of meditatie.


KREEFT (21 juni-22 juli): Zal je de komende weken flikkeren en sputteren, Kreeft? Of ga je schitteren en spuiten? Dat wil zeggen, zullen grimmige twijfels je verlammen of word je aangemoedigd door sprankelende uitspraken? Neem je nerveuze of stoutmoedige slokjes? Maak je jezelf onzichtbaar en diffuus, of spring je tevoorschijn en sla je toe? Speel je behoedzaam of streef je de vreugde van meesterschap na?

Ik ben hier om je te vertellen dat welk gereedschap je ook hanteert, het in ieder geval met je intentie en wilskracht te maken heeft en niet met de grillen van het lot. Dus wat zal het zijn: ga je mopperen en verspillen, of ontwarren en verlichten?


LEEUW (23 juli-aug. 22): Ik juich psychologen toe die ons vertellen hoe belangrijk het is om je veilig te voelen. Een van de meest cruciale mensenrechten is het vertrouwen dat we niet fysiek of emotioneel misbruikt zullen worden. Maar er is nog een andere betekenis van veiligheid. Die geldt vooral voor die mensen die ernaar verlangen zich creatief uit te drukken.

‘Ga altijd iets verder het water in dan je denkt aan te kunnen’

Zanger en kunstenaar David Bowie had het goed toen hij zei: ‘Als je je veilig voelt in de omgeving waar je werkt, werk je niet in de juiste omgeving. Ga altijd iets verder het water in dan je denkt aan te kunnen. Ga steeds een beetje dieper, en als je met je voeten de bodem net niet kunt raken, ben je op de juiste plek om iets spannends te doen.’

Ik denk dat dit voor de meesten van ons een wijze strategie is, zelfs voor degenen die zichzelf geen kunstenaar noemen. Bijna iedereen heeft er baat bij om vindingrijk en inventief te zijn en zelfs een beetje een waaghals in de eigen, bekende sfeer. Dit zal de komende weken vooral op jou van toepassing zijn, Leeuw.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): Je bevindt je in de zoete, diepe fase van het Ontvangstseizoen. En dus heb je het recht en de plicht om de wereld te laten zien dat je klaar en beschikbaar bent om gezegend te worden met wat je nodig hebt en wilt. Ik spoor je aan om al het nodige te doen om een gastvrij baken te worden dat een schat aan verkwikkende en genezende invloeden aantrekt.

Lees ter inspiratie dit citaat van auteur John Steinbeck: ‘Het is zo gemakkelijk om te geven, en zo buitengewoon lonend. Aan de andere kant, als het goed wordt gedaan, vraagt het een delicate balans tussen zelfkennis en vriendelijkheid. Het vraagt nederigheid en tact en een groot inzicht in relaties… Het vraagt een gevoel van eigenwaarde, net genoeg om te kunnen ontvangen – een prettige ontmoeting met jezelf en sympathie voor jezelf.’


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Weegschaal en dichter E. E. Cummings schrijft dat narcissen ‘weten dat het doel van het leven is om te groeien’. Klopt zijn zoete sentiment wel? Voor een deel wel, zou ik zeggen. Ik geloof dat als we ons lot met moed en creativiteit willen vormgeven, we periodiek fasen van verval en achteruitgang moeten doormaken. Ze maken periodes van groei mogelijk.

Ik vermoed dat de tijd van verwelking voorbij is en dat je een fase van ontkieming en bloei ingaat

Dus ik zou zeggen: ‘Het doel van het leven is groeien en verwelken en groeien en verwelken en groeien.’ Is het leuker om te groeien dan om te verwelken? Misschien. Maar soms is verwelken leerzaam en noodzakelijk. Hoe dan ook, Weegschaal, ik vermoed dat de tijd van verwelking voorbij is en dat je een fase van ontkieming en bloei ingaat.  


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): We hebben allemaal geniale elementen. Elke persoon op de planeet bezit minstens één speciaal talent of een gave die een geschenk is voor anderen. Het kan subtiel of onopvallend zijn, zoals de vaardigheid om met dieren te communiceren of om het beste in mensen te kunnen zien. Of misschien is het een spectaculairder talent, zoals prachtige muziek componeren of kinderen opvoeden tot sterke en meelevende personen.

Ik vertel je dit, Schorpioen, omdat de komende weken een uitstekend moment zullen zijn om je unieke genie tot in detail te leren kennen – en het vervolgens te koesteren en te vieren op elke denkbare manier.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Het embleem dat met Boogschutter wordt geassocieerd is een boogschutter die een boog vasthoudt met de pijl naar boven gericht. Dit symbool vertegenwoordigt de natuurlijke ambitie van jouw stam om altijd hoger te mikken. Ik breng dit onder je aandacht omdat je symbolische koker nu vol pijlen zit.

Is de boog zo stabiel als die moet zijn?

Maar hoe zit het met je boog? Is die in perfecte staat? Volgens mij is er wat onderhoud nodig. Is de pees in perfecte vorm? Zie je rafeltjes? Is hij recentelijk in de was gezet? En hoe zit het met de handgreep? Zijn er kleine scheurtjes of bobbels? Is de boog zo stabiel als die moet zijn? Ik heb nog een suggestie terwijl je je voorbereidt op het schietseizoen. Kies een of maximaal twee doelen om op te richten in plaats van vier of vijf.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Het is bij uitstek de tijd om je bevrijd te voelen van de drang om je aan iedereen te bewijzen. In deze fase is je zelferkenning de enige soort goedkeuring die je nodig hebt. Het is een periode waarin je het recht hebt jezelf te onttrekken aan elke situatie die gebukt gaat onder sombere verwarring of apathische passiviteit.

Wat een opwindend nieuws! Je hebt de buitengewone kans om je psychische batterijen op te laden en je fysieke vitaliteit aan te vullen.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Ik vermoed dat je nu gezonde correcties kunt uitvoeren zonder verstrikt te raken in rommelig karma. Hier zijn mijn aanbevelingen:

1. Als je ernaar streeft om verkeerde of scheve situaties te verbeteren, handel dan in de eerste plaats uit liefde en niet uit schuld of medelijden.

2. Vecht teder voor mooie rechtvaardigheid, maar vecht niet tot het uiterste voor lelijke rechtvaardigheid.

3. Vraag jezelf af hoe je een soort goddelijke interventie zou kunnen zijn in het leven van degenen om wie je geeft – en voer dan die goddelijke interventies uit.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Vissen en beeldhouwer Anne Truitt beschrijft haar beeldend proces als volgt: ‘Het meest veeleisende deel van het leven als kunstenaar is de strikte discipline om jezelf te dwingen standvastig te werken langs de zenuwbaan van je eigen meest intieme gevoeligheid.’ Ik denk dat veel Vissen, zowel kunstenaars als niet-kunstenaars, kunnen gedijen door zo te leven.

De komende weken zullen een uitstekende tijd zijn om jezelf met gretigheid en toewijding aan een dergelijke aanpak te wijden. Ik spoor je aan om diep na te denken en diep te voelen terwijl je contempleert over de vraag hoe je standvastig kunt werken langs de zenuwbaan van je eigen meest intieme gevoeligheid.


Huiswerk van deze week

Welk element ontbreekt er nu het meest in je leven? Je opdracht: Haal er meer uit.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven