‘Spreek het Wilde Kind in je aan’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 19 januari 2023

Dit voorspellen de literaire astroloog Rob Brezsny en de sterren voor de week van 19 januari tot en met 25 januari.

RAM (21 maart-19 april): Goed nieuws, Ram! Voor de volgende aflevering in de eeuwenoude strijd tussen de impulsieve jij en de vooruitziende jij, voorspel ik dat de laatste een klinkende overwinning zal behalen. Halleluja!

Ik voorzie ook dat je de verleiding zult overwinnen om voortijdig met een project te stoppen en dat je zult doorzetten om het af te maken. Maar er is meer! Je zult niet met je hoofd tegen dat ene obstakel blijven stoten, in de ijdele hoop het omver te werpen. In plaats daarvan mobiliseer je hulptroepen die samen met jou de stormram hanteren om die fatale hindernis eindelijk helemaal ineen te laten storten.


STIER (20 april-20 mei): Je hebt misschien geen duidelijk beeld van waar je de komende vijf jaar heen gaat. Het gedetailleerde masterplan dat je hogere zelf voor je ontwierp voordat je ter wereld kwam, kan op dit moment een grijze mist zijn. Maar ik kom je vertellen dat je de komende weken een nieuwe luciditeit kunt ervaren.

Bij het maken van keuzes zul je kunnen vertrouwen op je scherpe instinct

Bij het maken van keuzes zul je kunnen vertrouwen op je scherpe instinct, als je maar de subtiele manieren herkent waarop het tot je spreekt. In feite geloof ik dat je zult weten wat je volgende stap is om je ontwikkeling op de lange termijn te bespoedigen. Het leven zal je belonen met mysterieuze, stapsgewijze begeleiding. Schrijf nu alsjeblieft een korte verklaring waarin je je intentie bevestigt om je intuïtie lief te hebben, te eren en te gehoorzamen.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Geloof je in het bestaan van beschermengelen, spirituele gidsen en voorouders die vanaf de andere kant van de schemering voor je kunnen bemiddelen? Vraag je je af of je onzichtbare vrienden uit je kindertijd misschien af en toe in de buurt zijn om je steun en vriendelijkheid te bieden? Of hoe zit het met de dieren waar je vroeger van hield, maar die inmiddels zijn gestorven? Is het mogelijk dat hun zielen je nooit hebben verlaten, maar dat ze voor je klaarstaan als je hun genegenheid nodig hebt?

Zelfs als je rationele verstand je vertelt dat dit alles fantasie en onzin is, Tweelingen, vermoed ik dat je de komende weken en maanden toch van hun hulp zult kunnen profiteren. Hun invloed zal nog sterker zijn als je doet alsof ze echt zijn.


KREEFT (21 juni-22 juli): Je hebt de potentie om empathisch, sensitief en emotioneel intelligent te zijn. Je kunt er wel of niet voor kiezen om deze natuurlijke gaven verder te ontwikkelen. Als je dat doet, kunnen ze je helpen het enige soort succes te bereiken dat echt betekenisvol voor je is – succes waar je hart en ziel evenveel van houden als je hoofd en je ego.

Volgens mijn astrologische analyse kom je in een fase van je cyclus waarin je extra kracht zult krijgen om je empathie, gevoeligheid en emotionele intelligentie te laten rijpen. Zo ben je beter in staat het soort succes te bereiken dat voor jou zinvol is.

LEEUW (23 juli-aug. 22): ‘Beste Rob de astroloog, het computernetwerk in mijn jeugdherberg blokkeert je website. Er wordt me verteld dat je “illegale folklore en opstandige sprookjes” de wereld instuurt. Wat nu? Kun je iets doen om me toch toegang te geven tot je prachtige horoscopen? Misschien een beetje minderen met je illegale folklore en opstandige sprookjes? Haha. Grapje. Ik hou juist van je gekke verhalen. – Achtergestelde Leeuw in Ierland.’

Veel Leeuwen hebben de laatste tijd problemen om toegang te krijgen tot illegale folklore en opstandige sprookjes

Beste Achtergestelde, veel Leeuwen hebben de laatste tijd problemen om toegang te krijgen tot de illegale folklore en opstandige sprookjes die jullie nodig hebben. Ik hoop dat jullie zullen doorzetten om dit probleem te ondervangen. Naar mijn inschatting heb je juist op dit moment een sterke behoefte aan dromerige verhalen die het Wilde Kind in je aanspreken. Ze zijn essentieel voor je mentale en spirituele gezondheid.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): In zijn boek A Million Miles in a Thousand Years: What I Learned While Editing My Life erkent Donald Miller dat angst een ‘gids kan zijn om ons te beschermen’. Bang zijn kan inderdaad zijn nut en voordelen hebben. Maar Miller voegt eraan toe dat het ook ‘een manipulatieve emotie is die ons kan verleiden tot een saai leven‘.

Naar mijn astrologische mening, Maagd, zal de angst je in 2023 ongeveer 9 procent van de tijd van dienst zijn – een gids die je beschermt. Ongeveer 83 procent van de tijd zal het een manipulatieve emotie zijn die het niet waard is om naar te handelen. Voor de overige 8 procent zal het geen van beide zijn. Bereid je daarop voor.


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Kies twee knelpunten in je leven die je graag opnieuw zou willen uitvinden. Laat andere ergernissen en problemen even voor wat ze zijn. Vervolgens bouw je een doelgericht verlangen op om alles te doen wat in je macht ligt om de twee lastige of verwarrende omstandigheden te veranderen.

Overweeg eens de mogelijkheid dat misschien ook jouw gedrag moet veranderen

Handel alsof je al het werk zelf zult moeten doen – dat er niets ten goede zal veranderen tenzij je er de volledige verantwoordelijkheid voor neemt. Als je er absoluut zeker van bent dat dit betekent dat andere mensen hun gedrag moeten veranderen, overweeg dan eens de mogelijkheid dat misschien ook jouw gedrag moet veranderen.


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Drie van de vier chemischafvalstortplaatsen in de VS bevinden zich in overwegend Afro-Amerikaanse of latino-gemeenschappen. Twee miljoen ton radioactief uraniumafval is gedumpt op inheems Amerikaans grondgebied. Driehonderdduizend latino-landarbeiders in de VS lijden elk jaar aan ziektes door pesticiden. Deze schandalen maken me woedend.

Ik hoop dat jij je astrologische krachten zult benutten door je woede ook constructief te gebruiken

Nog belangrijker is dat mijn woede me motiveert om deze misstanden te verzachten, bijvoorbeeld door mijn lezers voor te lichten en door geld te doneren aan groepen die zich inzetten om de problemen op te lossen. In de komende weken, Schorpioen, hoop ik dat jij je astrologische krachten zult benutten door je woede ook constructief te gebruiken. Dit is een gunstige tijd voor je om vurig en liefdevol te vechten voor wat juist is.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Ik voorspel dat de liefde je in 2023 veel aha-momenten zal brengen. Je kunt je er niet helemaal op voorbereiden – en dat is maar goed ook! Als zo’n openbaring onverwacht is, zal die nog mooier en intenser zijn. Je motivatie om ervan te leren zal onstuimiger en sterker zijn als je ervan houdt verrast te worden.

Bereid je dus voor op veel vermakelijk gerommel en gekwetter, Boogschutter. De aanpassingen die van je gevraagd worden, zullen vaak inspannend en leuk zijn. De inspiratie waartoe je wordt uitgenodigd, zal van je verlangen dat je sommige eerdere overtuigingen over de aard van intimiteit en saamhorigheid loslaat.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Sommige insecten zijn nuttig voor de mens. Zo verslinden lieveheersbeestjes bladluizen, die zeer destructief zijn voor gewassen. Libellen eten schadelijke vliegjes en mugjes, en gaasvliegen voeden zich met wolluizen die een echte plaag kunnen zijn. Maar mag ik je eraan herinneren dat insecten ook prachtig kunnen zijn, zoals vlinders, libellen en juweelkevers.

Houd dit in gedachten, Steenbok, als je mijn advies overweegt. Metaforisch gesproken zal je de komende drie weken te maken krijgen met insecten. Maar dat moet geen probleem zijn als je je omringt met de goede, behulpzame en mooie insecten.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Wat zijn ‘hersenorgasmen’? Kun je ze opwekken, of moet je geduldig wachten tot ze op hun eigen tijd komen? Als ze zich voordoen, wat moet je dan doen? Ze omarmen en je eraan overgeven? Of moet je je afvragen of ze echt zijn en moet je hun zegening wantrouwen, of ze afdoen als een irrelevante toevalligheid?

Ik moedig je aan om over dit soort vragen te mediteren. Dat zal je ontvankelijkheid verhogen voor de stroom hersenorgasmen die het leven je de komende weken zal bieden.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Mijn heidense Vissen-vriendin Valie zegt dat God verborgen en toch schaamteloos is, als een kameleon op een groen blad. Na analyse van de astrologische voortekenen concludeer ik dat dit een nuttige, veelzijdige metafoor is die je de komende weken kunt gebruiken.

Ik moedig je aan alert te zijn op schoonheid die in het volle zicht verborgen is

Ik moedig je aan alert te zijn op schoonheid die in het volle zicht verborgen is. Kijk of je de wonderen in het gewone kunt zien. Vraag het leven om je keer op keer aangenaam te verrassen. Hier is je krachtterm: zichtbaar geheim.


Huiswerk van deze week

Vraag het leven om je een inzicht te geven dat je zal helpen een langdurig dilemma te doorbreken.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven