Wat je dagelijks aantrekt en waarom

Comme des Garçons/Rei Kawakubo, Spring/Summer 2018. Collection of The Kyoto Costume Institute. Foto: © Takashi Hatakeyama
360 Magazine | Amsterdam | 14 juli 2021

De succesvolle Japanse tentoonstelling Dress Code heeft Bonn inmiddels bereikt en draait om de vraag: hoe heb jij de kleren die je vandaag draagt gekozen?

Iedere cultuur, generatie en klasse heeft haar eigen dresscode, maar als individuen kunnen we met de regels spelen. Hoe doen we dat? Op basis waarvan beslissen we wat we wel of juist niet dragen, en waarom? Of voor wie? Mode biedt de mogelijkheid onszelf uit te drukken, onze persoonlijkheid te accentueren. Daarnaast is mode een manier van zien en gezien worden die we met name op sociale media terugvinden.

Dress Code presenteert mode als een spel van transformatie en een instrument om onze persoonlijkheid mee te onderstrepen. 

De tentoonstelling is een samenwerking tussen het National Museum of Modern Art, Kyoto, het Kyoto Costume Institute en de Bundeskunsthalle.

Dress Code: Are You Playing Fashion? is van 22 mei tot 21 november 2021 te zien in de Bundeskunsthalle in Bonn, Duitsland, www.bundeskunsthalle.de 

Door Manuela Klerkx

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven