‘Wees in vrede en harmonie met het leven dat u hebt’

Free Will Astrology | Californië | 18 februari 2021

Uw voorspellingen van 18 tot 25 februari.

RAM (21 maart – 19 april): Atheïsten confronteren religieuze mensen graag met kritische vragen, zoals : ‘Als God zo goed is, waarom laat hij dan lijden in de wereld toe?’ Hun simplistische, kinderachtige idee van God als een soort morele politieagent staat ver af van het weelderige scala aan interpretaties van het goddelijke zoals door de eeuwen heen door dichters, romanschrijvers, filosofen en theologen zijn gedaan. 

Zo schreef dichter Stéphane Mallarmé: ‘De heilige geest geeft alleen om universele muzikaliteit.’ Hij suggereerde dat de hogere macht een artiest is die muziek maakt en verhalen vertelt. En zoals u weet, gaan muziek en verhalen over alle menselijke belevenissen, en niet alleen over de vrolijke. 

Ik breng deze gedachten onder uw aandacht, Ram, omdat de komende weken een gunstige tijd zullen zijn om de wonderbaarlijk rijke verhalen van je eigen leven te overdenken en te vieren – en om dankbaarheid te voelen voor het volledige scala aan ervaringen waarmee ze u hebben gezegend. 

PS: Dit is ook een gunstige fase om uw antwoorden op de grote vragen te heroverwegen.


STIER (20 april – 20 mei): Blogger Rachel C. Lewis vertrouwt ons toe: ‘Ik vind het heerlijk om heel direct te zijn. Ik hou ervan om impulsieve sms’jes te sturen en mensen te vertellen dat ik van ze hou en dat ze absoluut fantastisch zijn en dat ik niet kan geloven dat ze echt bestaan. Ik zeg graag: ‘Kus me harder’ en ‘Je bent een goed mens’ en ‘Je maakt mijn dag mooier’. 

Hoe ziet uw versie van Lewis’ openhartigheid eruit, Stier? Welke brutale complimenten zou u maken? Hoe zou u uw liefde en genegenheid tonen? Welke bekentenissen zou u doen? De komende dagen zijn een gunstige tijd zijn om de mogelijkheden te verkennen.


TWEELING (21 mei – 20 juni): Dit is een goed moment om nog meer te worden van wie u bent door u bezig te houden met wat u niet bent. De volgende tirade van de Tweeling en dichter Adam Zagajewski brengt u in de stemming voor deze heroïsche oefening: ‘Lees voor jezelf, lees ter wille van je inspiratie, voor de zoete onrust in je mooie hoofd. Maar lees ook tegen jezelf, lees voor twijfel en onmacht, voor wanhoop en eruditie, lees de droge, sardonische opmerkingen van cynische filosofen. Lees degenen wiens duisternis of boosaardigheid of waanzin of grootheid je nog niet kunt begrijpen, want alleen op deze manier zul je groeien, jezelf overleven en worden wat je bent.’


KREEFT (21 juni – 22 juli): U staat aan de vooravond van grote doorbraken. U bent klaar om grenzen te verkennen, althans in uw verbeelding. U bent dapper genoeg om verder te gaan en nog beter u best te doen dan voorheen. 

Met dat in gedachten is hier een zeer toepasselijk idee van de Kreeft en romanschrijver Tom Robbins. Hij schrijft: ‘Als je een iets doet, welke kunst, discipline, vaardigheid je ook beoefent, ga dan tot het uiterste en dan nog net iets verder, naar waar je nooit bent geweest. Naar de wildste grens der grenzen. Alleen zo dring je het rijk der magie binnen.’ 


LEEUW (23 juli – 22 augustus): In haar verhaal ‘Homelanding’ schrijft Margaret Atwood: ‘Breng me naar je bomen. Breng me naar je ontbijt, je zonsondergang, je nare dromen, je schoenen. Breng me naar je vingers.’ 

Ik zou graag zien dat ook u dergelijke verzoeken doet. Het is een gunstige tijd voor u om dieper in te gaan op de mysteries van de mensen om wie u geeft. Door eerbiedige nieuwsgierigheid te tonen en slimme empathie en sluwe intimiteit zult u genezing en zegeningen tot stand brengen. Leer meer over uw beste bondgenoten!


MAAGD (23 aug. – 22 sept.): Uw fase van correctheid en aanpassing komt ten einde. Om deze gedenkwaardige overgang te markeren en om uw immer groeiende vermogen te eren om met uw demonen te onderhandelen, bied ik u volgende inspirerende verklaring aan van dichter Jeannette Napolitano: ‘Ik wil niet over vijf jaar terugkijken en denken: We hadden geweldig kunnen zijn, maar ik was bang. Over vijf jaar wil ik vertellen hoe angst me probeerde af te houden van het beste in het leven, en hoe ik het niet toeliet.’


WEEGSCHAAL (23 sept. – 22 okt.): Het is geen goed moment voor u om geobsedeerd te zijn door vage abstracties, op angst gebaseerde fantasieën en denkbeeldige mogelijkheden. Deze tijd is gunstig voor het doorvoeren van intieme, praktische veranderingen.

Voorlopig wil ik u adviseren u niet druk te maken over grote, gecompliceerde kwesties waar u weinig invloed op hebt. In tegenstelling; ik moedig u aan om u op te winden over onrecht waar u iets tegen kunt doen, foute benaderingen die u kunt corrigeren en dilemma’s waarvoor constructieve oplossingen voor bestaan.


SCHORPIOEN (23 okt. – 21 nov.): ‘De mooiste dingen komen door waanzin boven en worden door de rede verwoord’, verklaarde auteur André Gide. Als schrijver kan ik deze bewering beamen. Maar hoe zit het met degenen onder u die geen dichters, romanschrijvers en essayisten zijn?

Voor u zou ik de uitspraak als volgt willen aanpassen: ‘Het mooist zijn de dingen die door opwellingen ontstaan en door de rede verfijnd.’ Of misschien zo: ‘De mooiste dingen worden geboren uit experimenten die daarna worden onderzocht.’ Of wat dacht u hiervan: ‘De mooiste dingen worden door wildheid gegenereerd en door rede versterkt.’

Die wisselwerking zal de komende weken een schat voor u zijn.


BOOGSCHUTTER (22 nov. – 21 dec.): De dichter Nayyirah Waheed heeft wijze raad die op u van toepassing is. Ze schrijft: ‘Wees rustig. Neem de tijd. Je komt thuis bij jezelf.’ Ik kan hier vanuit mijn astrologisch perspectief aan toevoegen dat de komende weken inderdaad een tijd voor u zullen zijn om dieper te ontspannen in wie u bent – om uzelf volledig te verwelkomen op u unieke bestemming; om uzelf te vergeven wat u denkt dat uw gebreken zijn; niet te wensen dat u iemand anders was die een ander pad nastreefde; om in vrede en in harmonie te zijn met exact het leven dat u hebt.


STEENBOK (22 dec. – 19 jan.): ‘Het belangrijkste doel van onderwijs is niet om dingen te leren, maar om dingen af ​​te leren’, schreef auteur G.K. Chesterton. Voor het dramatische effect overdreef hij een beetje, zoals hij vaker deed. De genuanceerde waarheid is dat een van de hoofddoelen van onderwijs is om dingen te leren, en een ander zeer waardig doel om dingen af ​​te leren. 

Ik denk dat u uw momenteel in een fase bevindt waarin u de nadruk moet leggen op het afleren van dingen die irrelevant, zinloos en belemmerend zijn. Dit is een uitstekende voorbereiding op uw volgende fase, waarin u veel nuttige en inspirerende nieuwe dingen zult leren.


WATERMAN (20 jan. 18 feb.): Sergei Rachmaninoff (1873-1943) werd uiteindelijk een van de meest gerenommeerde componisten van de twintigste eeuw. Maar zijn carrière kende een moeilijke start. Symfonie nr. 1, zijn eerste grote werk, werd door critici neergesabeld, waardoor hij in een vier jaar durende depressie terechtkwam. Uiteindelijk herstelde hij. Zijn volgende grote compositie, Pianoconcert nr. 2, werd goed ontvangen. 

Ik verwacht niet dat jouw nieuwe voortbrengselen of werk het soort vreselijke recensies zal krijgen die Rachmaninoff ten deel vielen. Maar aanvankelijk zijn er misschien geen goede recensies en is er mogelijk zelfs onverschilligheid. Blijf geloven, lieve Waterman. Wankel niet bij het uitvoeren van uw visie op de toekomst. De beloningen zullen te zijner tijd komen.


VISSEN (19 februari – 20 maart): De oude Griekse toneelschrijver Euripides was populair en invloedrijk – en is dat 2400 jaar later nog steeds. Maar er is een merkwaardig saai aspect aan vijf van zijn toneelstukken: Andromache, Alcestis, Helen, Medea, en The Bacchae. Ze hebben allemaal exact hetzelfde einde: zes regels, uitgesproken door een koor, die in feite zeggen dat de goden onvoorspelbaar zijn.

Ik denk dat het erg belangrijk is dat de verhalen die u nu leeft een ander einde hebben dan alle verhalen uit uw verleden

Was Euripides lui? Probeerde hij te hard zijn punt te maken? Of zijn deze eindes later door een redacteur toegevoegd? Geleerden zijn het daar niet over eens.

De belangrijkste reden waarom ik dit onder uw aandacht breng, is om u aan te moedigen soortgelijk gedrag te vermijden. Ik denk dat het erg belangrijk is dat de verhalen die u nu leeft een ander einde hebben dan alle verhalen uit uw verleden.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven