‘Wees vandaag jonger dan je gisteren was’

360 Magazine | Amsterdam | 21 juli 2022

Dit voorspellen Brezny en de sterren voor de week van 21 juli tot en met 28 juli.

LEEUW (23 juli-aug. 22): Een Leeuw-astroloog die ik al jaren ken, verklapte me een persoonlijk geheimpje: ‘Wat er ook gebeurt, hoe vaak ik ook struikel of iets stoms doe, mijn Leeuw-ego is onverwoestbaar. Er komt geen barstje in, en al worden er vijf beledigende bliksemschichten naar mijn kop geslingerd, ik zal er geen hersenschudding van krijgen. Ik geloof in mezelf en acht mezelf hoog, maar wat nog belangrijker is: ik vertrouw op mijn eigen standvastigheid zoals ik erop vertrouw dat elke dag de zon opkomt.’

Sta jezelf de komende dagen een kleine deflatie van je ego toe

Wow! Dat is nog eens een getuigenis! Maar… geloof ik hem wel? Ik heb een paar Leeuwen gekend van wie het vertrouwen na elke misstap een flinke deuk opliep. Maar dit is juist het punt dat ik wil maken: sta jezelf de komende dagen een kleine deflatie van je ego toe. Volgens mij zal dan ergens in augustus je ego des te mooier weer opbloeien. Prima, toch?


MAAGD (23 augustus-22 september): Maagd en dichter Claude de Burine beschreef hoe ze op een nacht, toen ze drie jaar oud was, stiekem het huis uit ging met de champagne-emmer van haar ouders, zodat ze die kon vullen met maanlicht. Ik denk dat dit soort activiteiten de komende dagen een waardige bezigheid voor je zullen zijn. Je gaat een gunstige fase in om op zoek te gaan naar lyrische, fantasievolle ervaringen. Ik hoop dat je je openstelt voor wonderen, maffe dingen en leuke verrassingen.


WEEGSCHAAL (23 september-22 oktober): Er is een verschil tussen ‘aardig zijn’ en ‘aardig zijn’. Het ene ‘aardig zijn’ is een mechanische vorm van beleefdheid, het is gewoontegedrag omdat je zo graag wil dat anderen je leuk vinden. Het komt dus niet voort uit een authentiek verlangen om goed te doen.

De andere vorm van ‘aardig zijn’ is een oprechte uiting van zorg en bezorgdheid voor een ander. Die tweede verschijningsvorm bevordert echte intimiteit. Ik breng deze gedachten onder je aandacht omdat ik denk dat het een levenstaak van elke Weegschaal is om de kunst van het ware aardig zijn onder de knie te krijgen. Nu zit je in een bijzonder gunstige fase om die naar een hoger niveau te tillen.


SCHORPIOEN (23 oktober-21 november): Soms heb je het gevoel dat je je vurige temperament moet blussen, je ondoorgrondelijke sterrenkijkers moet afwenden, je zwoele charisma moet verbergen en je overredingskracht moet afzwakken. Je hebt het gevoel dat je moet doen alsof je geen uithoudingsvermogen hebt, je band met het bovennatuurlijke moet verhullen en je minder als een heilige en martelaar moet gedragen in je ijverige devotie, of dat je je vaardigheid om tussen de regels door te kunnen lezen, moet verbergen.

In de komende weken hoop ik dat je je niet zult bezighouden met verstoppertje spelen

Maar geen van die vermijdingspraktijken werken meestal erg goed. De Echte Jij laat zich niet verbergen. In de komende weken hoop ik dat je je niet zult bezighouden met verstoppertje spelen. Nu is het een gunstige tijd om zonder scrupules je Schorpioengeluk over anderen uit te storten.


BOOGSCHUTTER (22 november-21 december): Er kunnen de komende nachten interessante en belangrijke gebeurtenissen plaatsvinden terwijl je slaapt. Als er in een droom een vlinder op je landt, kan dat betekenen dat je je aan het voorbereiden bent op een spirituele transformatie in wakende toestand. Het kan betekenen dat je ontvankelijk bent voor een baanbrekend inzicht waar je voorheen niet voor openstond.

Als je droomt van een babydier, kan dat betekenen dat je klaar bent om een wedergeboorte te verwelkomen van een deel van je dat sluimerend, traag of niet beschikbaar is geweest. Dromen waarin je kunt vliegen, duiden erop dat je spoedig zult ontsnappen aan een gevoel van zwaarte of traagheid.


STEENBOK (22 december-19 januari): Hier lees je hoe je de komende weken en maanden de beste Steenbok aller tijden kunt zijn:

1. Ontwikkel een gedisciplineerde, goed geplande strategie om meer vrijheid te krijgen.

2. Blijf naar boven klauteren, zelfs als je geen concurrenten hebt en er niemand anders aan de top staat.

3. Maak je stevige greep en staalharde vastberadenheid net genoeg los zodat je de wereld kunt toestaan van je te genieten.

4. Laat de mensen van wie je houdt nooit denken dat je hen als vanzelfsprekend beschouwt.

5. Wees vandaag jonger dan je gisteren was.


WATERMAN (20 januari-18 februari): In de komende zeven tot acht weken wens ik je toe dat je de intimiteit ambieert die auteur Hélène Cixous zo mooi verwoordt: ‘Ik wil ongedwongen van een persoon kunnen houden, inclusief al haar geheimen. Ik wil in haar liefhebben wat ze zelf niet kent. Ik wil beminnen zonder oordeel en zonder schuld. Zonder goed of fout. Ik wil haar tussen de woorden en onder de taal leren kennen.’ Mijn beste Waterman, ik besef maar al te goed dat dit een gigantische klus is. Voel je je toch aangesproken? Ga er dan voor en doe gewoon je best er iets van te maken. Wie zegt dat het perfect moet zijn?


VISSEN (19 febbruari-20 maart): Met enige regelmaat bezoek ik een dokter in de Chinese geneeskunde die me vertelt dat het heel goed is om op blote voeten te lopen – OVERAL! Dus niet alleen op de stoep of binnenshuis maar vooral in bos- en natuurgebieden. Hij zegt dat het directe contact met onze geliefde aarde mij energetische voeding kan geven die op geen enkele andere manier mogelijk is.

Ga in het zand te liggen, bomen omhelzen en met vogels praten

Tot nu toe heb ik het advies van de dokter kunnen weerstaan. Het zou even duren voordat mijn voetzolen gewend waren aan de slijtage van het blootsvoets lopen. Ik werp het op, Vissen, omdat jij nu zonder problemen kunt doen wat ik naliet. In feite zal alles wat je doet om je verbinding met de aarde te verdiepen, extra helend zijn. Ga in het zand te liggen, bomen omhelzen en met vogels praten. Roep je gebeden naar de bergen en ga baden in een meer of rivier.  


RAM (21 maart-19 april): Je gaat het seizoen van de liefdesvernieuwing in. Om dat te vieren, geef ik je een gedicht van de Tamil-dichter Andal uit de achtste eeuw. Wat je gender ook is, ik nodig je uit in jezelf de slangenvrouw te zien die zij in haar gedicht aanroept. Hier komt Andal, met een vurig salvo van uitroeptekens: ‘Ontwaak, Slangenvrouw! Laat je betovering zien! Strooi je vrolijkheid uit en kronkel je waardige, lenige lijf! Laat wilde, glanzende pauwen rondstappen en de bliksemdooraderde lucht verleiden! Roep de donder uit over je liefde! Beveel de razende wind! Blaas je eeuwige geboorte nieuw leven in!’


STIER (20 april-20 mei): Tips om het meeste uit de komende drie weken te halen:

1. Werk harder, houd het langer vol en eindig met meer gratie dan alle anderen.

2. Wees verliefd op schoonheid. Verlang ernaar, omring jezelf ermee en creëer het. Wees vooral gecharmeerd van mooie dingen die ook nuttig zijn.

3. Proef de mist, ruik de wolken, kus de muziek, prijs de aarde en luister naar de maan als die overdag aan de hemel staat.

4. Stop nooit met bouwen! Blijf bouwen en bouwen en bouwen: aan je vreugde, je veiligheid, je liefde, je schoonheid, je uithoudingsvermogen, je gevoel van verwondering.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): ‘Hoewel Tweelingen naïef en verwaand kunnen overkomen op hun omgeving,’ zegt Tweelingen-astroloog Astrolocherry, ‘werkt hun geest meestal zo snel als het licht. Ze absorberen op natuurlijke wijze elke intellectuele stimulus, hoe klein die ook is. Zij observeren voortdurend hun interactie met de omgeving en zijn op zoek naar mogelijkheden om hun kennis te vergroten.’

Als alles goed gaat, kun je in de komende vier weken meer leren dan de meeste mensen in vier maanden

Ik geloof dat deze vermogens voor jou de komende vier weken van topkwaliteit zullen zijn, Tweelingen, misschien zelfs nog meer dan dat. Probeer alsjeblieft van deze fase te genieten zonder manisch of overspannen te worden. Als alles goed gaat, kun je in de komende vier weken meer leren dan de meeste mensen in vier maanden.


KREEFT (21 juni-22 juli): Naeem Callaway richtte Get Out The Box op, een organisatie die risicojongeren begeleidt in gemeenschappen met lage inkomens en op het platteland. Dit is een van zijn kernuitspraken: ‘Soms wordt de kleinste stap in de goede richting de grootste stap van je leven. Zet die stap, ook al is het met knikkende knieën.’ Zelfs als je niet past in het profiel van de doelgroep van Callawy, is zijn advies op dit moment perfect voor jou. Zet je plannen voor grootse acties voorlopig in de ijskast, adviseer ik je met klem. Focus je op slechts één van de vele taken die je kunt oppakken en voer die vastberaden en mindful uit.


Huiswerk van deze week

Schenk twee zegeningen weg: één aan een mens en één aan een dier. Het zal helend voor je werken. 

freewillastrology@freewillastrology.com

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven