‘Wees zo onhandelbaar als maar kan’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 9 maart 2023

Dit voorspellen literair astroloog Rob Brezsny en de sterren voor de week van 9 tot en met 15 maart.

RAM (21 maart-19 april): Onderdrukte gevoelens en sluimerende passies komen aan de oppervlakte. Ik wed dat ze spoedig aan de deur van je hersenen rammelen en je hart verlichten. Ze zullen een rustgevende turbulentie van griezelige vrolijkheid ontketenen.

Ben je gek en wijs genoeg om het Grote Mysterie over te halen je te zegenen met een paar inspirerende openbaringen? Ik geloof van wel. Ik hoop het in ieder geval! Hoe vaardiger je wordt in het genereren van onstuimige doorbraken, hoe kleiner de kans dat je een inzinking krijgt. Wees zo onhandelbaar als maar kan – zo roep je de beste genezing over je af.


STIER (20 april-20 mei): Je hebt eindelijk alles wat je nodig hebt om een onvoltooide missie af te maken of een puinhoop van onopgelost karma op te ruimen. De moed en vastberadenheid die je eerder niet kon opbrengen, staan nu helemaal tot je beschikking. Maar dan moet je wel zelf een climax oproepen die de weg vrijmaakt voor je ontzagwekkende wedergeboorte.

De moed en vastberadenheid die je eerder niet kon opbrengen, staan nu helemaal tot je beschikking

Kijk in de toekomst, lieve Stier, en speur naar heldere bakens die de komende maanden je gids zullen zijn. Je hebt meer hulp dan je beseft, en nu is het tijd om die te herkennen en ernaar toe te werken.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): In ons melkwegstelsel van honderd miljard sterren is de zon een onopvallende ster. Nogal middelmatig dus, als je hem vergelijkt met zijn flamboyante medebewoners. Op ruim 860 lichtjaar afstand staat de blauwwitte superreus Rigel, die twee keer zo heet is als onze zon en 40.000 keer zo helder. De rode superreus Antares, op ruim 600 lichtjaar afstand, heeft twaalf keer zoveel massa.

Maar als die twee uitslovers een menselijk trekje hadden, zouden ze misschien jaloers zijn op onze ster, die de energiebron is voor een planeet met 8,7 miljoen levensvormen. Ik stel voor dat we de zon voorlopig tot je voorbeeld maken, Tweelingen. Dit is een uitstekende tijd om te genieten van je unieke krachten en om jezelf niet te vergelijken met anderen.


KREEFT (21 juni-22 juli): Het filosofische principe dat bekendstaat als Ockhams scheermes stelt dat wanneer we een probleem of raadsel proberen te begrijpen, we moeten kiezen voor de eenvoudigste verklaring met de minste aannames. Hoewel die aanpak vaak zijn nut bewijst, zou ik die de komende weken niet toepassen.

In elke situatie waarin je belandt zijn de nuances en subtiliteiten overvloedig aanwezig. Eenvoud alleen zal waarschijnlijk niet leiden tot een goed begrip. Je doet er verstandig aan te genieten van de complicaties en de paradoxen. Probeer ten minste drie kanten van elk verhaal te zien. Verdere tips:

1. Mysteries kunnen waarachtiger zijn dan louter feiten.

2. Als je bereid bent je verwarring in ere te houden, zal het volledige, rijke verhaal uiteindelijk naar boven komen.


LEEUW (23 juli-aug. 22): ‘Er zijn geen onheilige plaatsen’, schrijft Leeuw en dichter Wendell Berry. ‘Er zijn alleen heilige plaatsen en ontheiligde plaatsen.’ Dichter Allen Ginsberg is het daarmee eens. ‘Heilig! Heilig! Heilig! Heilig! Heilig!’ schrijft hij. ‘Heilig de eenzaamheid van wolkenkrabbers en trottoirs! Heilig de cafetaria! Heilig de mysterieuze rivieren van tranen onder de straten! Heilig de zee, de woestijn, de spoorweg.’

Als je al een liefhebber bent van heilige wonderen, geef ze dan extra liefde en zorg

Met de aanwijzingen van Berry en Ginsberg als inspiratie, en in overeenstemming met de huidige astrologische vereisten, nodig ik je uit je relatie met heiligheid te versterken. Als niets voor jou heilig is, doe dan het nodige om heilige dingen, plaatsen, dieren, mensen en verschijnselen te vinden en ermee te communiceren. Als je al een liefhebber bent van heilige wonderen, geef ze dan extra liefde en zorg. Om je denken te verruimen en je stemming te verzachten, kun je verwante thema’s met je verering overladen: toewijding, sublimiteit, aanbidding, devotie, eerbied, ontzag en pracht.


MAAGD (23 aug.-22 sep.): Mijn favoriete boeddhistische monnik, Thich Nhat Hanh, schrijft: ‘In ons is er een rivier van gevoelens, waarin elke druppel water een ander gevoel is, en elk gevoel is voor zijn bestaan afhankelijk van alle andere. Je kunt het opmerken door gewoon bij de oever van een rivier te gaan zitten. Benoem elk gevoel dat naar boven komt, voorbij stroomt en verdwijnt.’

Ik breng deze meditatie onder je aandacht, Maagd, omdat ik hoop dat je dit de komende twee weken dagelijks zult doen. Dit is een uitstekende tijd om een intens bewustzijn van je gevoelens te cultiveren. Verheug je in hun rijke betekenis, waardeer hun spirituele kracht en voel je dankbaar omdat ze je opvoeden en vermaken.


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Hoe kan je leven meer focus krijgen als je geheimen ontdekt die je inspireren tot initiatief en vindingrijkheid? Wat gebeurt er als ontoegankelijke bronnen beschikbaar komen zodat je ze kunt gebruiken en er plezier aan beleven? Hoe reageer je als verwaarloosde waarheden aan het licht komen en je laten zien hoe je werksituatie kan verbeteren?

Ik vermoed dat je me binnenkort verhalen zult kunnen vertellen over al dat goeds. PS: Verspil geen tijd met twijfelen aan de echtheid van deze magie. Verwelkom haar gewoon en laat haar voor je werken!


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Het is niet de beste tijd om het portret van een geliefde op je buik te laten tatoeëren. Misschien wel in mei, maar niet nu. Aan de andere kant zijn de komende weken uitermate geschikt om te kijken of je geliefde bereid is jouw naam op zijn dij te tatoeëren.

Welke autoriteit zal je belonen als je met opbouwende kritiek komt?

Wie van je relaties staat om vijf uur ’s ochtends op om je naar het vliegveld te rijden? Welke vriend of kennis zal anderen tegenhouden als ze kwade roddels over je willen verspreiden? En welke autoriteit zal je belonen als je met opbouwende kritiek komt? Dit is een gunstige tijd om dat te onderzoeken.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Sequoia’s zijn de hoogste bomen ter wereld. Ze kunnen ruim 100 meter hoog worden. Toch groeien hun wortels niet zo diep: ze reiken maar 6 tot 12 meter de bodem in en spreiden zich vervolgens horizontaal uit over een lengte van 60 tot 100 meter. En desondanks zijn de bomen stevig, en storm en overstromingen kunnen hen nauwelijks deren.

Wat is hun geheim? Hun wortelstelsel is verweven met dat van andere sequoia’s in hun buurt. Samen vormen ze een netwerk van bondgenoten, die elkaar ondersteunen en letterlijk voedingsstoffen delen. Ik onderschrijf dit model voor jou, Boogschutter. Volg het na in je pogingen om extra stabiliteit en zekerheid in je leven te creëren.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Wat geeft ons de meeste voldoening? Hard en gedisciplineerd werken? Bloeien we helemaal op als we ons slechts met mate aan de zoete genoegens van het leven overgeven en ons vooral richten op moeilijke taken die onze vaardigheden en slagkracht opbouwen? Of bedoelen we eigenlijk dat 90 procent van het succes bestaat uit gewoon komen opdagen: geduldig en volhardend zijn terwijl we onze kleine dagelijkse offers brengen en zo toegewijd zijn dat we ongemerkt onmisbaar worden?

Zoek uit van welke activiteiten je het gelukkigst wordt en plaats die in het centrum van je leven

Mytholoog Joseph Campbell beschrijft een derde variant: ‘ons geluk volgen’. We zoeken uit van welke activiteiten we het gelukkigst worden en plaatsen die in het centrum van ons leven. Als Steenbok ben je van nature bedreven in de eerste twee benaderingen. Voor de komende maanden moedig ik je aan je vaardigheid in de derde variant te vergroten.


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Makrelen zijn bijzondere vissen omdat ze non-stop moeten blijven zwemmen. Doen ze dat niet, dan sterven ze. Slapen ze dan wel? Wetenschappers hebben daar geen bewijs voor gevonden. Ik breng de makreel nu ter sprake omdat jullie, Watermannen, erg op makrelen lijken. Juist daarom is het belangrijk dat jullie je de komende weken niet als een makreel gedragen.

Ik beloof je dat er niets ergs zal gebeuren als je even niets doet en je overgeeft aan lange periodes van ontspannende stilte. Integendeel: je mentale en fysieke gezondheid zal opbloeien als je interne batterijen zich kunnen opladen.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Een financieel adviseur vertelde me eens dat ik een van deze drie manieren kon kiezen om mijn bedrijf te leiden:

1. verandering negeren;

2. constant worstelen met verandering, half geïmmobiliseerd door gemengde gevoelens over de vraag of ik moet veranderen of stil moet blijven staan;

3. leren houden van en gedijen op verandering.

De adviseur zei dat als ik een van de eerste twee opties zou kiezen, ik altijd gedwongen zou worden om te veranderen door omstandigheden waar ik geen invloed op had. De derde benadering is uiteindelijk de enige die werkt. Dit is een uitstekend moment om helemaal voor nummer drie te gaan, Vissen, zowel in je bedrijf als in je leven.


Huiswerk van deze week

Bij wie of wat hoor je zo dat je toch nog vrij bent?

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven