‘Wijsheid brengt meer vreugde dan wijn’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 2 februari 2023

Dit voorspellen de literaire astroloog Rob Brezsny en de sterren voor de week van 2 februari tot en met 8 februari.

RAM (21 maart-19 april): Theoretisch gezien zou je iemand kunnen helpen die jou niet mag. Je kunt bijvoorbeeld gastronomisch veganistisch koken voor een vleeseter, of een compliment geven aan een dweper. Je kunt zelfs mooie liefdesliedjes zingen voor verveelde voorbijgangers, of fragmenten uit de grote literatuur voorlezen aan een achtjarige die ondergedompeld zit in zijn videogame.

Maar er zijn betere manieren om je talenten te uiten en je gaven weg te schenken, vooral nu het van cruciaal belang is voor je geestelijke gezondheid op de lange termijn. Je kunt beter je gunsten aanbieden aan mensen die ze waarderen en er iets moois mee doen.


STIER (20 april-20 mei): In de esoterische astrologie heerst Stier over het derde oog. Het is een poëtische manier van uitdrukken voor het zesde zintuig dat voorbij het zichtbare kan kijken en de geheime of verborgen aard van de dingen onderscheidt. Voor sommige Stieren komt deze theorie als een verrassing, want zegt de traditionele astrologie niet dat jullie, Stieren, juist nuchter zijn en met beide voeten op de grond staan?

Wil jij ook meer van deze potentiële superkracht aanboren?

Laat ik het plaatje dan wat groter maken: een geëvolueerde Stier heeft een indringende visie die krachtig genoeg is om oppervlakkige waarheden af te pellen waardoor diepere waarheden bloot komen te liggen. Wil jij ook meer van deze potentiële superkracht aanboren? De komende weken zijn daar uitermate geschikt voor.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Het ingrediënt dat je nodig hebt om de volgende fase van een leuke droom te vervullen, zit achter deur #1. Achter deur #2 zit een visioen van een creatieve daad die je kunt stellen, maar die je nog niet gelukt is. Achter deur #3 zit een aanwijzing die je kan helpen meer gedisciplineerde vrijheid te bereiken dan je tot nu toe voor mogelijk achtte. Denk je dat ik overdrijf? Absoluut niet!

Er zit wel een addertje onder het gras: de magische kracht kan meteen vervliegen na het openen van de eerste deur – behalve als je  de hulp inroept van een adviseur, bondgenoot, heks of beschermengel die voor jou onderhandelt met het lot, want misschien valt er nog meer geluk uit te slepen.


KREEFT (21 juni-22 juli): Ik vertrouw erop dat je min of meer klaar bent voor educatieve avonturen en experimenten. De onzekerheid die daarmee gepaard gaat, of die nu echt of ingebeeld is, zal je helpen het beste in je naar boven halen. Voor optimaal resultaat dien je je nachtelijk denken toe te passen op je activiteiten overdag, en omgekeerd.

Schud verantwoordelijkheden van je af, tenzij ze je nobele waarheden leren. En tenslotte, roep de intuïtieve krachten op om je te steunen en je door schitterende schaduwinitiatierites te leiden. (PS: durf je de wilde rit aan? Doe het – zolang het maar veilig gebeurt!)


LEEUW (23 juli-aug. 22): Het lot heeft besloten dat je als Leeuw een poos een zwerver moet zijn. Je bent natuurlijk niet verplicht aan deze oproep te voldoen. In theorie kun je je ertegen verzetten, maar als je je verzet, moet je er zeker van zijn dat je veel wilskracht hebt. Je kunt het lot alleen te slim af zijn of herzien als je een sterke discipline en vastberadenheid bezit. Mee eens?

Stel dus dat je het lot inderdaad naar je hand zet. Hoe zou dat er dan uitzien?

Stel dus dat je het lot inderdaad naar je hand zet. Hoe zou dat er dan uitzien? Misschien zoals dit: als tijdelijke zwerver kun je ervoor kiezen iets gerichter op onderzoek uit te gaan in plaats van compleet doelloos rond te dolen.


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Ik wou dat ik je kon helpen een situatie die je in verwarring heeft gebracht, te begrijpen en ermee om te gaan. Kon ik je maar helpen te strijden tegen de substituten die je toewijding aan de Echte Dingen hebben verdreven!

In een perfecte wereld zou ik je kunnen bevrijden van verlangens die niet synchroon lopen met je grootste wens. Dan had ik je misschien kunnen leren om de gewoontepatronen die je wilskracht hebben verzwakt, te doorbreken. Maar waarom kan ik je op deze manier niet helpen? Omdat je volgens mij nog niet hebt toegegeven dat je hulp nodig hebt. Dus noch ik, noch iemand anders kan je helpen. Maar nu je deze horoscoop hebt gelezen, hoop ik dat je je meer ontvankelijk opstelt voor de hulp en steun die je nodig hebt.


WEEGSCHAAL (23 sep.-22 okt.): Ik kan absoluut niet voorspellen dat het geld je de komende weken zal toestromen. Maar het kan. En ik kan niet garanderen dat je gratis lunches en onverwachte cadeaus krijgt. Maar wie weet? Het zou best wel eens kunnen. Ook stromen van loftuitingen behoren tot de mogelijkheden, hoewel druppels waarschijnlijker zijn. En er is een kleine kans dat sexy engeltjes en schattige maestro’s je een hart onder de riem steken.

Wat ik je wel kan beloven, zijn nieuwe uitbarstingen van wijsheid in je hoofd en scherpzinnigheid in je hart. Hier is je motto, zoals uitgedrukt door de koningin van Sheba zevenhonderd jaar geleden: ‘Wijsheid is zoeter dan honing, brengt meer vreugde dan wijn, verlicht meer dan de zon en is kostbaarder dan juwelen.’


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Het is je opdracht, Schorpioen, om een nauwere band te ontwikkelen met de cellen waaruit je lichaam bestaat. Want ze leven! Spreek met ze als met een geliefd kind of dier. Zegen ze in je meditaties en fantasieën met tedere wensen. Laat hen weten hoe dankbaar je bent voor de grote samenwerking die jullie hebben, en spoor hen liefdevol aan te doen wat het beste is voor jullie allemaal samen. Voor Schorpioenen is februari de Maand van Liefde en Zorg voor je Innerlijke Wezens.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): Vintage spullen en dingen die al een keer vernieuwd en opgeknapt zijn, vragen om een nieuwe look. Ik denk dat je moet overwegen hen die eer te geven. Ze worden er waarschijnlijk nog leuker, interessanter of nuttiger van.

Sta open voor Plan B’s, tweede keuzes en alternatieve routes

Beste Boogschutter, ik vermoed dat de nabije toekomst je ook kan uitnodigen om de mogelijkheid te overwegen stand-ins, vervangers en imitators te accepteren. Die kunnen beter blijken te zijn dan wat zogenaamd echt en origineel is. Kortom, sta open voor Plan B’s, tweede keuzes en alternatieve routes. Ze kunnen je leiden naar mogelijkheden waarvan je niet wist dat je ze nodig had.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Auteur Neil Gaiman zegt: ‘Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die werkelijk was wat die leek te zijn.’ Over het algemeen klopt dat, maar voor jullie, Steenbokken, zal dat de komende weken minder waar zijn. Volgens mijn astrologische berekening ben je heel dicht bij wat je lijkt te zijn.

De harmonie tussen je diepe innerlijke zelf en je uiterlijke persoonlijkheid zal tot recordhoogte stijgen. Niemand hoeft op z’n hoede te zijn voor een verborgen agenda die misschien op de loer ligt. Iedereen kan erop vertrouwen dat datgene wat ze in je zien, ook datgene is wat ze van je zullen krijgen. Met recht een geweldige prestatie! Gefeliciteerd!


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): ‘Ik wil de magische wereld om me heen verheffen en daar krachtig en vredig leven’, schreef Virginia Woolf, Waterman en auteur, in haar dagboek. Wat denk je dat ze bedoelde met ‘de magische wereld om me heen verheffen’? En nog belangrijker, hoe zou jij de magische wereld om je heen kunnen verhogen?

Mediteer trots en royaal over dat verleidelijke project. De komende weken zijn een ideale tijd om aandacht te besteden aan die wonderbaarlijke mogelijkheid. Je hebt nu extra kracht om genezing, bescherming, inspiratie en mojo voor jezelf op te roepen.


VISSEN (19 feb.-20 maart): Voor het slapengaan vroeg ik mijn onderbewuste om een nuttige droom voor jou. Dit is wat het me gaf: In mijn droom las ik een stripboek met de titel Zoë Stardust vecht met haar demon. Op de eerste pagina stond Zoë tegenover een paars monster met het lijf van een beest en met een gezicht dat op het hare leek. Op pagina twee achtervolgde het monster Zoë door de straat, maar ze kon ontsnappen. In de derde scène was het monster alleen en likte het zijn vacht. In de vierde scène besloop Zoë het monster en schoot een verdovend blaaspijltje op hem af, waardoor het bewusteloos raakte. Op het laatste plaatje had Zoë geregeld dat het monster naar een weelderig onbewoond eiland werd gebracht waar het van zijn leven kon genieten zonder haar lastig te vallen.

Hier is mijn interpretatie van de droom, Vissen: Ga niet direct de confrontatie aan met je innerlijke vijand of zeurende demon. Benader hem stiekem en maak hem dan onschadelijk. Verban hem vervolgens uit je sfeer, liefst voor altijd.


Huiswerk van deze week

Geef iemand een gunst die je zelf zou willen ontvangen. 

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven