Almacht en onmacht

360 Magazine

| Amsterdam | 19 augustus 2020

Het was al schraal gesteld met het vertrouwen in de politiek en de instituties. Blijkt dat als een aantal vanzelfsprekende zekerheden wegvallen door bijvoorbeeld een ondoorgrondelijk virus, en de wetenschap daar geen welgevallig en eensluidend antwoord op heeft, ook die tak van sport met wantrouwen wordt bekeken.

Zes maanden twijfel en onwetendheid is voor de gemiddelde burger meer dan genoeg. Het vertrouwen laat zich niet bevelen en is voor velen onder ons domweg verspeeld door bijvoorbeeld onnavolgbare beslissingen van de overheid. Toch is het dagelijks leven, schrijft Die Zeit, gebouwd op vertrouwen. Het is misschien niet duidelijk zichtbaar waaruit dat bestaat, maar we gaan er gemakshalve van uit dat het plafond ’s nachts niet naar beneden komt en dat we ’s ochtends niet meteen een gevecht op leven en dood hoeven te voeren.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid