Amazon biedt aan: 50.000 arbeidsplaatsen

The New York Times

| New York | Nick Wingfield & Patricia Cohen | 04 oktober 2017

Webgigant Amazon wil buiten thuishaven Seattle 
een tweede hoofdkantoor bouwen met plaats voor vijftigduizend werknemers. De kandidaten voor 
de ‘deal van het decennium’ staan in de rij.

Gezocht: een stad met een miljoen mensen, een gemengde bevolking, goede scholen en kneedbare wetgevers. Plek om maximaal vijftigduizend werknemers te huisvesten. Canadese provincies mogen ook meedingen. Amazon maakte op 7 september jl. bekend dat het bedrijf op zoek is naar een tweede hoofdkantoor, buiten Seattle, waardoor er ongetwijfeld een hevige biedingsstrijd zal losbranden om Amazon – 
en daarmee duizenden goedbetaalde banen – door middel van fiscale voordeeltjes en andere lokmiddelen binnen te halen. Aan het einde van de dag hadden de eerste geïnteresseerden, waaronder de steden Chicago, Dallas en San Diego en de staat Michigan, zich al gemeld. Amazon heeft tot in detail opgesteld wat ze zoeken, en zelfs openlijk uitgesproken dat er wellicht nieuwe wetten nodig zijn om de vereiste financiële prikkels te creëren waarmee de aandacht van het bedrijf kan worden vastgehouden.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid