Amerikaanse regering legt opnieuw sancties op aan Venezuela

© Ariana Cubillos / AP

Financial Times

| Londen | Boris van der Spek | 18 april 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Zeker 17 doden bij Russische raketaanval op Tsjernihiv

» Regeringspartij Kroatië wint bij parlementsverkiezingen

Aanleiding zijn gebroken beloften van de Venezolaanse regering

De Amerikaanse regering heeft opnieuw oliesancties aan Venezuela opgelegd, naar aanleiding van de gebroken beloften van president Nicolas Maduro in aanloop naar de verkiezingen. Dat schrijft The Financial Times. Van de beloofde democratische hervormingen is niets terechtgekomen en de VS geven bedrijven nu 45 dagen de tijd om hun activiteiten in de Venezolaanse olie- en gassector af te bouwen.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

‘We maken ons zorgen, omdat Maduro en zijn mensen hebben weten te voorkomen dat de democratische oppositie hun kandidaat kon registreren, omdat ze politieke tegenstanders hebben geïntimideerd en omdat ze talloze activisten en oppositieleden ten onrechte hebben gearresteerd’, zei Matthew Miller, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, woensdag in een verklaring.

In oktober verlichtten de VS sancties tegen de door Venezuela gecontroleerde olie-, gas- en mijnbouwsectoren, op voorwaarde dat het land zou zorgen voor open en competitieve presidentsverkiezingen. De partij van Maduro kwam deze beloften niet na en sloten oppositiekandidaat Maria Corina Machado buiten van verkiezingsdeelname.

Recent verschenen