Amsterdam kiest ander economisch model

The Guardian

| Londen | David Boffey | 16 april 2020

Met het ‘donut’-model van de Britse econoom Kate Raworth wil Amsterdam de economische ravage van de corona-viruspandemie te boven komen. Het model streeft naar een balans tussen het welzijn van de planeet en de welvaart van burgers.

Terwijl gemeenteambtenaren in de Nederlandse hoofdstad bezig waren hun burgers veilig te houden, werkten ze ook met de Britse econoom Kate Raworth van het Environmental Change Institute van de universiteit van Oxford een plan uit om het leven in een wereld na covid-19 te herpakken.
De conclusie? De gebruikelijke nadruk op economische groei en de wet van vraag en aanbod moeten plaatsmaken voor het door Raworth bedachte donutmodel. Dit model is bedoeld als leidraad voor landen, steden en mensen om de balans met hun planeet te hervinden en daarbij te gedijen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid