Buiten de grenzen

ANC verliest zijn absolute meerderheid: wat brengt de toekomst Zuid-Afrika?

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa spreekt het land toe nadat de officiële resultaten van de verkiezingen van 29 mei bekend zijn gemaakt op 2 juni. Ondanks de verkiezingsnederlaag van zijn partij het ANC, wil Ramaphosa opnieuw president worden. – © Jemal Countess / Shutterstock

360 Magazine

| Amsterdam | 06 juni 2024

Elke week pluist de redactie van 360 een actuele gebeurtenis voor je uit aan de hand van de internationale pers. Deze week kijken we naar Zuid-Afrika, waar ANC – de partij die ooit werd aangevoerd door Nelson Mandela – tijdens de verkiezingen van vorige week voor het eerst in de geschiedenis zijn meerderheid verloor. Wat gaat dit politieke keerpunt het land brengen?

Dit artikel verscheen woensdag in de nieuwsbrief, exclusief voor abonnees. Wil je elke week op de hoogte blijven? Neem dan een (proef)abonnement – tijdelijk al vanaf €1,50 per maand – op 360 Magazine.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid