Andrej Babis, de Berlusconi van Praag

Svobodne forum

| Praag | Pavel Safr | 27 oktober 2016

Hoe controversieel ook, de zittende Tsjechische president Milos Zeman is lang niet zo gevaarlijk als minister van Financiën Andrej Babis, de miljardair en mediamagnaat die erop uit is om in 2017 de macht over te nemen.

De afgelopen drie jaar hebben heel wat politiek geïnteresseerde mensen zich afgevraagd wie voor de Tsjechische republiek het grootste gevaar is: onze via rechtstreekse algemene verkiezingen gekozen president Milos Zeman, of de oligarch Andrej Babis. Sommigen ook hebben waardering voor beiden. Voor Milos Zeman vanwege zijn harde opstelling tegenover migranten en voor Andrej Babis omdat hij ‘schoon schip maakt’. Eén ding is zeker: een groot deel van de bevolking ziet wel iets in een autoritair bewind. Voorstanders daarvan willen een krachtig leiderschap en zouden dat vooral ook graag opleggen aan de mensen die dat niet willen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid