Arbeidsmigranten zitten vast op het Indiase platteland

The Wire

| Abhijit Mohanty | 24 juni 2020

Indiase arbeidsmigranten die door de coronamaatregelen terug zijn gekeerd naar hun dorpen, komen in schrijnende armoede terecht. ‘Elke week vraagt de geldschieter ons de lening af te lossen. Ik zeg steeds dat ik geen baan heb. Maar hij luistert gewoon niet.’

Bajuram Marandi heeft geluk gehad, vindt hij zelf. Een paar dagen voordat op 24 maart de lockdown in India van kracht werd, kon hij nog vertrekken uit Bangalore, waar hij de afgelopen twee jaar als bouwvakker had gewerkt, en terugkeren naar zijn dorp in de deelstaat Odisha. De 34 jarige Marandi, die tot de Santhal-stam behoort, komt uit het dorp Kendugadi in het subdistrict Khunta. Hij is blij dat hij niet vast is komen te zitten in Bangalore, zoals zoveel andere arbeidsmigranten, maar hij is de eerste om toe te geven dat ‘het leven niet meer is wat het was’.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid