Argentinië: Senaat neemt Mileis hervormingswet aan

© Alejandro Pagni / AFP

Clarín

| Buenos Aires | Marc van Rijswijk | 13 juni 2024

Lees ook het andere nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Fransman die vastzat in Iran is vrijgelaten, meldt Macron

» VS: centrale bank Fed houdt rentetarief ongewijzigd ondanks dalende inflatie

De wet maakt de weg vrij voor grote economische en sociale veranderingen

‘Na een dag van extreme spanning heeft de Argentijnse Senaat woensdag “met belangrijke wijzigingen op het laatste moment” de door de ultraliberale president Javier Milei geïntroduceerde staatshervormingswet aangenomen, die bekend staat als de “omnibuswet”,’ meldt Clarín. De wet maakt de weg vrij voor Milei om ingrijpende veranderingen door te voeren op economisch en maatschappelijk niveau.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

‘Na zes maanden sinds het begin van zijn ambtstermijn staat Javier Milei op het punt om zijn eerste wet aan te nemen, ondanks de grote minderheid van zijn partij in de Kamer van Afgevaardigden en de Senaat,’ aldus het Argentijnse dagblad. Maar terwijl de Senaat de tekst in grote lijnen heeft aangenomen, moet er nu over elk van de artikelen afzonderlijk gestemd worden – wat verdere verhitte debatten zal opleveren.

Tijdens de behandeling van de tekst kwam het tot heftige aanvaringen tussen de politie en anti-regeringsdemonstranten die zich buiten voor het Congres hadden verzameld om tegen de wet te protesteren. De politie verrichtte ongeveer dertig arrestaties.

Recent verschenen