Belandt klimaatbeleid nu weer onderaan de agenda?

Yale Environment 360

| New Haven | 10 juni 2020

De overwinning op covid-19 zou meer waardering kunnen opleveren voor de aanpak van klimaatverandering. Maar de komende economische crisis zou ook de klimaatinspanningen voor de komende jaren kunnen vertragen. ‘Het verhaal dat de economische catastrofe van het coronavirus “goed” is voor het klimaat, is een gevaarlijke boodschap die de steun voor klimaatmaatregelen kan ondermijnen.’

Hoe zal de strijd tegen de opwarming van de aarde er over een jaar uitzien, in de wereld na corona? Die vraag wordt dezer dagen vaak gesteld door beleidsdeskundigen en activisten, en het is een vraag met grote implicaties. Sommigen hopen dat de crisis het beste in ons en onze leiders naar boven zal brengen, en dat de heropleving van stevig overheidsingrijpen in deze pandemie perspectief biedt voor de strijd tegen klimaatverandering.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid