Botbreuken en dure operaties: wat sommige mannen overhebben voor seks

New York Magazine

| New York | Alice Hines | 16 juli 2019

‘Incels’ zijn mannen die onder het mes gaan om hun kaaklijn te verbreden en hun datingprofiel te verbeteren. Op fora laten ze zich haatdragend uit over vrouwen en over ‘Chads’, oftewel mannen die tonnen verdienen en supermodellen daten. 

Keuze uit het archief

Twee weken geleden verscheen op de website van The Guardian een artikel over het feit dat cosmetische ingrepen onder jonge mannen mainstream zijn geworden door sociale media.
New York Magazine beschreef de opkomst van dit fenomeen al in 2019: jonge mannen, soms zelfs tieners, die ontevreden zijn met hun ‘seksuele marktwaarde’ en onder het mes gaan of bepaalde oefeningen doen om hun kaaklijn beter te laten uitkomen. Een deel van hen vindt elkaar op vrouwonvriendelijke fora en socialemediakanalen en uit daar zijn gal over een maatschappij waarin minder aantrekkelijke mannen aan het kortste eind trekken.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid