China heeft beproeving doorstaan

Xinhua Wang

| 31 maart 2020

China heeft de de epidemie onder controle kunnen krijgen en zijn belang voor de wereldeconomie bewezen. Nu moeten we ons geld zetten op de herstart van deze ‘werkplaats van de wereld’, zo zegt de Chinese staatspers.

Sinds de uitbraak van de epidemie pleiten sommige Amerikaanse politici er steeds sterker voor dat de Verenigde Staten ‘zich losmaken’ van China; ze roepen op om de aanvoer van producten uit dit land te stoppen. De gevolgen van de epidemie voor de toeleverings- en productieketens zijn echter slechts tijdelijk en plaatselijk, terwijl beslissingen over het handelsbeleid en internationale investeringen invloed hebben op een mondiale strategische visie voor de lange termijn. In de wereld van nu, waarin de belangen van alle landen zo nauw met elkaar verweven zijn, is het weinig relevant en weinig realistisch om zo hard te roepen om het ‘ontkoppelen’ van de handelsketens.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid