Colombe Cahen-Salvador: ‘Mondiaal is het nieuwe normaal’

360 Magazine

| Amsterdam | 15 november 2021

Alleen door wereldwijde samenwerking kunnen wereldwijde problemen als klimaatverandering, corona en mensenrechtenschendingen opgelost worden, meent Colombe Cahen-Salvador. Ze geeft zelf het goede voorbeeld. Cahen-Salvador is medeoprichter van de pan-Europese partij Volt en de wereldwijde actiegroep Atlas.

Nexus-conferentie: ‘Revolutie van de hoop‘

‘Revolutie van de hoop’ is dit jaar het onderwerp van de Nexus-conferentie. Met als hoofdvraag: Waar vinden we, te midden van al onze hedendaagse crises, de revolutionaire hoop, moed en creativiteit om nieuwe werelden vorm te geven? 

Op zaterdag 20 november komen sprekers als Giuseppe Conte, Patti Smith, Wole Soyinka en Mary L. Trump bijeen in Amsterdam om een antwoord te formuleren op deze vragen.

Deze week publiceert 360 Magazine artikelen en speeches van de sprekers van de Nexus-conferentie ‘Revolution of Hope’. De eerste in de reeks is Colombe Cahen-Salvador, een van de oprichters van de pan-Europese Partij Volt en de wereldwijde actiegroep Atlas.

Colombe Cahen-Salvador

Colombe Cahen-Salvador (Frankrijk, 1994) is een jonge leider, die zich de afgelopen tien jaar onophoudelijk heeft ingezet om mensen over grenzen heen te verenigen om mondiale uitdagingen op te lossen. Ze is medeoprichtster van Atlas (voorheen NOW!), een progressieve sociale en politieke beweging die wereldwijde veranderingen nastreeft door middel van sociale campagnes, activiteiten rondom verkiezingen en acties rond thema’s als democratie of vaccinongelijkheid – meer dan 20.000 mensen in meer dan 130 landen zijn bij Atlas betrokken.

Cahen-Salvador was eerder medeoprichter van de pan-Europese politieke partij Volt die 60.000 mensen in heel Europa mobiliseerde en meedeed aan de Europese Verkiezingen van 2019. Inmiddels is Volt, naast in het Europees Parlement, ook in de Nederlandse Tweede Kamer vertegenwoordigd. Ze heeft gewerkt met verschillende mensenrechten- en humanitaire organisaties, waaronder Robert F. Kennedy Human Rights en de OHCHR. Ze is afgestudeerd aan Warwick Law School en behaalde een mastertitel aan Duke Law School.

Lees ook:

Recent verschenen