Colombia snakt naar toekomst zonder bloedvergieten

El Espectador

| Bogotá | Farouk Caballero | 17 september 2019

Tweehonderd jaar geleden hadden we in Colombia gewapende strijders nodig om onze vrijheid en onafhankelijkheid te bevechten. Vandaag hebben we ongewapende strijders nodig om pal te staan voor de vrede, betoogt Farouk Caballero van El Espectador.

In de veldslagen van deze tijd mogen geen doden meer vallen. Wat we moeten doen is nader tot elkaar komen om de vredesboodschap te verkondigen aan de Colombiaanse bevolking. Het is toch absurd dat juist de mensen die het meest te lijden hebben gehad van de burgeroorlog [in Colombia woedt sinds 1964 een burgeroorlog tussen het leger, communistische guerrilla’s, rechtse paramilitaire groeperingen en de drugsmaffia] nu de terugkeer van de guerrilla wensen. Die wensen ze uit onwetendheid, een onwetendheid die door het establishment zelf in de hand wordt gewerkt, om de mensen een rad voor ogen te draaien, om ze als kanonnenvlees te gebruiken in de eeuwenlange oorlogen die uitsluitend ten voordele van de machthebbers werden gevoerd.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid