De dovende ster 
van Frans Timmermans

© Thierry Monasse / Polaris

Politico

| Brussel | David M. Herszenhorn | 08 februari 2018

De verwachtingen waren torenhoog toen Frans Timmermans aantrad als vicevoorzitter 
van de Europese Commissie. Maar nu hij is gepasseerd voor het Brexit-dossier, is de hype definitief voorbij, schrijft de Brusselse website Politico. ‘Hij is de klusjesman van Juncker.’

Keuze uit het archief
Frans Timmermans’ aankondiging om voor het lijsttrekkerschap van de gezamenlijke lijst van PvdA en GroenLinks te gaan en daarmee een gooi te doen naar het premierschap in Nederland is in de buitenlandse media met enthousiasme ontvangen. Zo noemt The Guardian hem ‘het mastermind van het Europese milieubeleid’. Maar het internationale imago van de vicevoorzitter van de Europese Commissie heeft door de jaren heen ups en downs gekend, zoals blijkt uit dit artikel van Politico. In 2016 werd hij nog afgeschilderd als de held ‘Frans Solo’, maar al in 2018 bleek er een einde gekomen aan de timmermania, toen hij niet de positie van Brexit-onderhandelaar kreeg.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid