De echte ‘cancel culture’: pro-Israëlische zwarte lijsten

The Intercept

| New York | Murtaza Hussain | 28 oktober 2020

Zowel in de academische wereld als de politiek zijn ontslagen en censuur vanwege onwelkome meningen over het Israëlisch-Palestijnse conflict al een tijd gemeengoed, schrijft het klokkenluidersplatform The Intercept.

Deze zomer waarschuwden meer dan 150 kunstenaars en intellectuelen in een open brief in Harper’s Magazine voor wat zij zien als een groeiende sfeer van opgelegd ideologisch conformisme in de VS. Ze spraken hun afkeuring uit over een ‘gebrek aan verdraagzaamheid ten aanzien van andersoortige opvattingen’ en de ‘trend om mensen publiekelijk te schande te maken en uit te sluiten’. Ook stelden ze dat ‘inperking van het debat, hetzij door een repressieve overheid, hetzij door een intolerante samenleving, steevast degenen schaadt die geen machtsmiddelen hebben, en democratische participatie voor iedereen lastiger maakt’.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid