De laatste Venetiaan van Piazza San Marco

In het door toerisme bedolven Venetië is er één Venetiaan die nog aan het populaire San Marcoplein woont. Pas tegen middernacht ademt de stad weer de sfeer van zijn kindertijd.

‘Ik was tien toen ik er kwam wonen. In 1972 was dat. Ik kan me niet herinneren dat ik het erg opwindend vond. Natuurlijk, het was spannend dat we gingen verhuizen. Maar het feit dat we aan het San Marcoplein gingen wonen, nee, ik was te jong om daar iets speciaals bij te voelen. Nu kan ik zeggen dat ik op een plek woon waar ik zelf ook telkens weer van onder de indruk ben.’

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid