De lange reis naar de nacht

El Diario

| Madrid | 29 april 2020

Ik kijk niet langer op de klok, ik werp er alleen een blik op om te weten hoeveel stappen ik in de lange gang van mijn huis heb gezet, de gang waar Julieta Serrano in Dolor y Gloria Antonio Banderas verweet dat hij geen goede zoon was geweest en daarmee bedoelde ze mij.

Pedro Almodóvar tijdens een interview met het persbureau EFE in Los Angeles, februari 2020.  © Armando Arorizo / EFE
Pedro Almodóvar tijdens een interview met het persbureau EFE in Los Angeles, februari 2020. © Armando Arorizo / EFE

Tot nu toe weigerde ik te schrijven. Ik wilde mijn gevoelens de eerste paar dagen van mijn isolement niet vastleggen. Misschien omdat ik meteen merkte dat mijn situatie niet veel anders was dan normaal, ik ben eraan gewend om alleen te wonen en in een haast constante noodtoestand te verkeren, wat geen vrolijk stemmende constatering is. De eerste negen dagen weigerde ik om ook maar iets van een aantekening te maken. Maar vanochtend kwam er een bericht dat deed denken aan de kop uit een in zwarte humor gespecialiseerd tijdschrift: ‘IJspaleis omgebouwd tot provisorisch mortuarium’. Het lijkt wel een Italiaanse giallo -film, maar het gebeurt in Madrid, het is ‘Een van de Sinistere Nieuwsberichten van de Dag’.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid