De vrouw die Erdogan versloeg

Foreign Policy

| Washington D.C. | Nick Ashdown | 24 juni 2020

Canan Kaftancioglu is een sleutelfiguur in de Turkse oppositie tegen president Erdogan. Ze is een linkse feminist die motorrijdt en de lhbti-beweging steunt. Maar ze spreekt ook met de gematigde religieuzen die haar partij eerder nog had afgewezen.

In 2019 lukte het de bijna altijd verdeelde oppositie in Turkije eindelijk om zich te herpakken en de heersende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) bij lokale verkiezingen in meerdere grote steden te verslaan. De sympathieke nieuwe burgemeester van Istanboel, Ekrem Imamoglu, kreeg daarvoor de meeste lof toegezwaaid. In de internationale media was er slechts weinig aandacht voor de vrouw achter de man de linkse, motorrijdende, feministische, lhbti-gezinde Canan Kaftancioglu, districtshoofd van de Republikeinse Volkspartij (CHP) in Istanboel.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid