Deze jonge techneuten bouwen aan een inclusiever internet

The New York Times

| New York | Taylor Lorenz | 28 oktober 2020

Gen Z Mafia, een informele groep van zeer jonge Amerikaanse appontwikkelaars, strijdt voor een positiever internet dat mensen helpt. De gevestigde orde van Silicon Valley is in de ogen van Gen Z-ers elitair en doortrokken van problemen als seksisme, leeftijdsdiscriminatie en racisme. Dat moet veranderen.

Sinds het begin van de pandemie is het voor jonge mensen veel moeilijker geworden om een voet tussen de deur te krijgen in de keiharde techindustrie – of in welke andere industrie ook. Netwerkevenementen en clubbijeenkomsten waar mensen elkaar persoonlijk ontmoeten, kunnen nu niet plaatsvinden; er zijn niet veel ontmoetingsplekken waar je informeel contacten kunt leggen en de investeerders en ondernemers die met hun financiering een product kunnen maken of breken zijn lastiger te bereiken.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid