Dubai: het paradijs van de narco’s

© Unsplash

Le Monde

| Parijs | Luc Leroux, Thomas Saintourens | 24 mei 2024

Van de vijftig drugsbaronnen op de Franse opsporingslijsten, opereert 90 procent vanuit het buitenland. De helft van hen heeft zich in Dubai gevestigd, waar ze in alle rust hun dagen slijten, in het volle zicht van de plaatselijke autoriteiten.

Christopher Vincent is een comfort-bewuste reiziger. Hij is in de zestig en altijd bereid om de plaatsen en mensen die hij bezoekt te prijzen, met name in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten, waar meer dan honderd van zijn reviews, die sinds 2019 op internet zijn geplaatst, zijn geteld door onderzoekswebsite Bellingcat. Op een dag kent hij drie sterren toe aan een hamburgerrestaurant in een winkelcentrum in het centrum van de stad. Op een andere dag prijst hij Dubais Department of Tourism and Business en beschrijft hij de beveiligingsbeambten als ‘zeer behulpzaam’.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid