E-sporters vermaken miljoenen fans vanuit hun slaapkamer

The Economist

| Londen | 15 april 2020

Vrijwel alle sportwedstrijden zijn afgelast, maar de professionele e-sporter heeft daar nauwelijks last van. Team SoloMid werd na een titanenstrijd van een halfuur verslagen door de Golden Guardians.

De eindstrijd om de kampioenstitel kwam stilaan in zicht. De wedstrijdcommentatoren zaten op het puntje van hun stoel. Vol spanning werd elke aanval, elke schijnbeweging en elke verdedigende actie beschreven, werden de kracht en de tactiek van elk team geanalyseerd. Het had eender welke grote sportwedstrijd kunnen zijn. Maar in het League of Legends Championship (LCS) was het strijdveld een virtuele wereld vol Tolkienachtige monsters. En zaten zowel de sporters als de analisten allemaal op hun slaapkamer. Zo werd Team SoloMid (TSM) op 21 maart na een titanenstrijd van een halfuur  verslagen door de Golden Guardians, die daarmee weer een stap dichter bij de eindprijs van 200.000 dollar kwamen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid