Ecobalans

360 Magazine

| Amsterdam | 21 augustus 2019

Er wordt van alles uitgevonden om ervoor te zorgen dat niemand zijn stoel of bed nog uit hoeft te komen. We kunnen 24 uur per dag digitaal met elkaar verbonden zijn, alles in beeld en geluid voor ons toveren en al gamend of VR’end onze eigen driedimensionale wereld scheppen. Om van de ongelofelijke rijkdom aan literatuur waarin met gemak een hele zomer lang te reizen valt nog niet eens te spreken.

En toch stappen we massaal het vliegtuig in, omdat een fysiek verblijf het nog altijd wint van de verbeelding. Dat we een hoop ongemak trotseren is het duurzaamste aspect van vakantie: dat vergeet je namelijk niet zo snel. Terwijl de generositeit waarmee we al vliegend, rijdend en etend meewerken aan een elk jaar verbeterd record qua CO2-uitstoot slechts een aangekruist vinkje op het schuldgevoel achterlaat.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid