Een directe lijn met Jair Bolsonaro

Rede Brasil Atual

| 01 april 2020

De Universele Kerk van het Koninkrijk Gods van oprichter Edir Macedo is in veertig jaar uitgegroeid tot een van de machtigste religieuze bolwerken in Brazilië, zowel politiek als financieel. De organisatie heeft een directe lijn met president Bolsonaro.

Journalist Gilberto Nascimento besteedde de afgelopen vier jaar aan het schrijven van een boek dat nu uitkomt te midden van een storm van religieus fanatisme: O reino [Het koninkrijk]. Het boek wil een ‘radiografie’ zijn van de in 1977 opgerichte Igreja Universal do Reino de Deus [Universele Kerk van het Koninkrijk Gods]. Naast de levensgeschiedenis van haar oprichter Edir Macedo verhaalt het van het bescheiden begin van de kerk tot de uitbouw van een imperium dat veel weg heeft van een bedrijf. De kerk is actief in verschillende economische sectoren en heeft een uitgesproken politieke invloed.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid