Een kleine stap van hier naar het fascisme?

| Paolo Mieli | 27 november 2018

Er is vanaf 1947 tot op de dag van vandaag vrijwel geen jaar voorbijgegaan zonder dat een politicus blijk gaf van een lichte of meer uitgesproken hang naar autoritaire oplossingen, schrijft Paolo Mieli, oud-hoofdredacteur van de Corriere della Sera. ‘Een spookbeeld, een obsessie.’

Men kan het niet eens zijn met de in de afgelopen maanden genomen maatregelen van de regering-Conte. En in heel veel gevallen zou het zeker gepast zijn een tegengeluid te laten horen, kritiek die op de meest expliciete en krachtige manieren geuit dient te worden. Met name op een moment als dit, nu de voorgestelde begroting dreigt te leiden tot een economische ravage waarin het hele land mogelijkerwijs wordt meegesleurd. Maar het is altijd verkeerd om dergelijke betogen kracht bij te zetten door te zinspelen op de terugkeer van een fascistisch regime.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid