Ondanks een lawine aan bestellingen maken wapenfabrikanten zich zorgen

© Manfred Schmid / Getty Images

Nikkei Asia

| Tokio | Ken Moriyasu | 29 september 2022

De orderboeken van Lockheed Martin en Raytheon Technologies zijn zelden zo vol geweest, maar de aanvoerketen stagneert en de contracten kunnen misschien niet worden nagekomen, meldt het Japanse economische weekblad Nikkei Asia.

Afgelopen juli heeft Japan groen licht gekregen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken voor de aanschaf van honderdvijftig lucht-luchtraketten waarmee zijn F-35-straaljagers kunnen worden uitgerust. De voornaamste leverancier van deze order van 293 miljoen dollar is Raytheon Technologies. Door de beoogde verkoop van deze AIM-120-raketten ‘zal Japan beter in staat zijn zichzelf en het Amerikaanse militaire personeel dat in het land gestationeerd is te beschermen tegen huidige en toekomstige bedreigingen’, aldus de Amerikaanse regering in een persbericht.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid