‘Een van de mooiste momenten van mijn leven’

Raseef22

| Beiroet | Mennah Bareh | 25 november 2019

De Egyptische Mennah heeft haar sluier afgedaan. En ondanks de druk en de kritiek van haar omgeving heeft ze geen moment spijt van haar besluit.

Over enkele dagen is het een jaar geleden dat ik mijn sluier heb afgedaan. Ik weet nog dat ik op Facebook bekendmaakte dat ik de knoop had doorgehakt. Veel mensen hadden toen kritiek op mijn besluit, en dat is in mindere mate nog steeds zo. Volgens sommigen zou ik me nooit meer op mijn gemak voelen in mijn leven, zou ik nooit meer rust vinden. Er waren vrouwen die zeiden dat ik spijt zou krijgen van mijn besluit, en dat het tegen de wil van God was. Om nog maar te zwijgen van mijn vader, die me behandelde alsof ik me tot een andere religie had bekeerd. Erg verbaasd was ik daar niet over. In Egypte is de sluier min of meer gemeengoed geworden op voorspraak van een stroming die zich voordeed als ‘gematigd’.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid