Franse postbode bezoekt nu ook bejaarden

Le Monde

| Parijs | Pierre Bafoil | 13 juni 2017

Eind mei lanceerden de Franse posterijen een nieuwe commerciële dienst. Postbezorgers gaan tijdens hun rondes ouderen bezoeken om te kijken of het goed met ze gaat.

Vier keer per week bezoekt Christine de 94-jarige Auguste. Ze vraagt hoe het met hem gaat en of hij nog wat nodig heeft en vergewist zich ervan dat alles in orde is. Na een minuut of tien en het invullen van een formulier vertrekt ze weer in haar gele autootje. Christine is al dertien jaar postbezorgster. Sinds twee maanden heeft deze vijftigster uit het departement Eure-et-Loire er een taak bij: het bezoeken van ouderen in het kader van een nieuw initiatief van de Franse posterijen, ‘Veiller sur mes parents’ (‘Waken over mijn ouders’) geheten, afgekort VSMP. Het is inmiddels voor het hele land beschikbaar, nadat er eerst enkele maanden in bepaalde regio’s, zoals de Loire-streek, mee is geëxperimenteerd.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid