Gerecenseerd

360 Magazine

| Amsterdam | 18 oktober 2017

360 kiest een aantal door de buitenlandse pers beschreven concerten, voorstellingen, boeken, films en exposities die naar Nederland of België komen.

keglevic

LITERATUUR – Bizarre wedloop door het Derde Rijk

Voorjaar 1945. Het Derde Rijk staat op instorten maar filmmaker Leni Riefenstal moet het nog zien gebeuren. Voor de dertiende keer zet Hitlers favoriete propagandiste de wedloop ‘Wir laufen für den Führer’ op touw. De deelnemers moeten in twintig dagen duizend kilometer afleggen, van Berchtesgaden naar Berlijn, dwars door het Duizendjarige Rijk. De winnaar wacht een exclusieve ontmoeting met Adolf Hitler, op diens verjaardag nog wel. En laat dat nou net een Joodse onderduiker zijn. Deze Harry Freudenthal, die meedoet onder de schuilnaam Paul Renner, maakt drie weken later de ontknoping van de Tweede Wereldoorlog mee in de bunker waar Hitler zich schuilhoudt en op de valreep in het huwelijk treedt met Eva Braun.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid