‘Good night, Malaysian 3-7-0’

The Atlantic

| Boston | William Langewiesche | 11 juli 2019

In 2014 verdween de MH370 letterlijk van de radar. Computerstoringen, kortsluiting, miscommunicatie, een medisch spoedgeval, een bom of goddelijk ingrijpen – geen van deze factoren kon verklaren welke weg het Maleisische toestel had afgelegd. Dit prachtig geschreven en onheilspellende artikel pluist uit wat ermee kan zijn gebeurd.

Keuze uit het archief

Op 8 maart was het negen jaar geleden dat de vlucht MH370 van Malaysia Airlines, die vertrok uit Kuala Lumpur en in Beijing had moeten aankomen, vermist raakte. Als gevolg van de mysterieuze omstandigheden waaronder het vliegtuig van de radar verdween en de passieve houding van de Maleisische overheid en luchtmacht, is de precieze locatie van het vliegtuig nog altijd onbekend. Vanwege het geheimzinnige karakter van de vermissing houdt de zaak nu, negen jaar later, nog steeds de gemoederen bezig. Het was voor Netflix aanleiding om een documentaire aan de verdwijning te wijden, met de titel: MH370: The Plane That Disappeared. Voor ons is het een aanleiding om uit ons archief dit artikel op te diepen, waarin de potentiële toedracht en nasleep van de ramp nog eens nauwkeurig uit de doeken worden gedaan.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid