Kunstenaar Grayson Perry: ‘Het leven is zinloos, prima’

© Dan Kitwood / Getty

The Guardian

| Londen | Emine Saner | 02 december 2021

De met prijzen bekroonde kunstenaar Grayson Perry beantwoordt vragen van lezers over het leven, gender en het creatieve proces: ‘Mijn ideeën zijn vaak een vage, wazige gouden mist achter in mijn hoofd.’

Nee, zegt Grayson Perry verontschuldigend, hij heeft zich niet speciaal voor ons Zoom-gesprek zo mooi aangekleed, maar voor een evenement hierna. ‘Ik wilde eruitzien als een dame die uit lunchen was.’ Hij is uitgedost in mauve zijde, met felrode lippenstift, een reusachtige zonnebril en een Margaret Thatcher-kapsel. Sinds hij in 2003 de Turner Prize kreeg, is Perry met zijn alter ego Claire een van de herkenbaarste en meest bewonderde kunstenaars van het Verenigd Koninkrijk. Hij is vooral bekend om zijn keramiek, maar maakt ook ander werk, waaronder wandkleden en een huis in Essex. Bovendien is hij curator, schrijver en tv-maker, en het Channel 4-programma Grayson’s Art Club, dat hij presenteert samen met zijn vrouw, schrijfster en psychotherapeut Philippa Perry, was een lichtpunt tijdens de lockdown. Op dit moment reist hij rond met zijn theaterprogramma A Show for Normal People, waarmee hij op 13 december ook in het Amsterdamse theater Carré te zien is.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid