Groen aan kop

The Economist

| Londen | 10 januari 2019

De polarisatie rond globalisering versus nationaliteit speelt zowel de groene partijen als radicaal rechts in de kaart. Zijn de groenen inderdaad de nieuwe leiders van politiek links?

Amsterdam, sinds lang bekend als fietsstad, tilt recycling naar een hoger niveau. Vorig jaar begon de stad gebruikt wc-papier van rioolzuiveringsinstallaties te vermengen met asfalt om het lawaai van auto’s te verminderen. Ook wordt de instroom van auto’s beperkt. In het kader van het auto-ontmoedigingsbeleid worden veel straten gereserveerd voor eenrichtingsverkeer en stijgen de parkeertarieven tot 7,50 euro per uur. De kolencentrale wordt gesloten en in 2040 moeten alle gasverwarmingsketels in huizen zijn vervangen door elektrische warmtepompen of centrale warmwatersystemen voor hele buurten tegelijk. Een subsidieprogramma voor groene daken moedigt eigenaars aan gebouwen met graszoden en mos te bedekken.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid