‘Grootste #MeToo-affaire in Nederland tot nu toe.’ De internationale pers over het The Voice-schandaal

© Jeffrey Groeneweg / HH / ANP

360 Magazine

| Amsterdam | 25 januari 2022

Varianten van het John de Mol-product The Voice of Holland worden in vijftig landen uitgezonden. Zijn mediabedrijf Talpa produceert vijfenzeventig verschillende programma’s voor maar liefst honderdtachtig landen. Het nieuws over het #MeToo-schandaal bij The Voice of Holland gaat dan ook de wereld over, zo blijkt uit een ronde langs de internationale pers.

‘De Nederlandse talentenjacht The Voice of Holland is uit de lucht gehaald vanwege een schandaal rondom seksueel wangedrag. De opspraak werpt een schaduw over de toekomst van dit kijkcijferkanon in het land waar het werd bedacht door een mediamagnaat. De ophef betreft een van de meest serieuze #MeToo-schandalen die de Nederlandse entertainmentwereld tot nu toe hebben geraakt en richt zich op een show die in Nederland is gemaakt, maar die in lokaal geproduceerde versies over de hele wereld wordt uitgezonden.’

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid