Grote uitverkoop 
in Brazilië

El País

| Madrid | Heloísa Mendonça | 19 september 2017

De Braziliaanse president Michel Temer heeft een grootschalig privatiseringsprogramma aangekondigd. Hiermee hoopt hij de recessie te bestrijden en nieuwe inkomsten voor de staatskas te genereren. Alleen al de verkoop van Eletrobras zal Brazilië 5,4 miljard euro opleveren.

Klem gezet door het begrotingstekort en andere politieke hinderpalen op de weg van haar liberale hervormingsprogramma, heeft de centrum-rechtse regering van Brazilië een coup de théâtre gepleegd die de markten opvrijt en de oppositie op de kast jaagt. De economisch adviseurs van de Braziliaanse president Michel Temer hebben het grootste privatiseringsprogramma van de laatste twintig jaar opgetuigd, met het doel de staatskas te spekken en het begrotingstekort terug te dringen. Meer dan vijftig staatsbedrijven staan te koop of worden geprivatiseerd, waaronder Eletrobras, de grootste energiemaatschappij van Latijns-Amerika.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid