Hameren op het eigen gelijk

La Vanguardia

| Jordi Juan | 29 oktober 2019

In de Catalaanse hoofdstad is woedend gereageerd op de jarenlange gevangenisstraffen voor de negen leiders van de onafhankelijkheidsbeweging. Volgens de lokale krant La Vanguardia kan het nog knap ingewikkeld worden.

Het strenge vonnis van het Spaanse Hooggerechtshof zou een les moeten zijn voor iedereen. Voor wie de wet aan zijn laars lapte om zijn onafhankelijkheidsstrijd te voeren en voor wie zich verschool achter de toga’s van de rechterlijke macht om van een politiek probleem een louter juridisch probleem te maken. Wat nu het mooiste zou zijn, is dat iedereen leert van zijn fouten en de politiek een nieuwe kans krijgt. Dat de veroordeelden zo snel mogelijk vrijkomen en publiekelijk afstand nemen van de ingeslagen koers in plaats van te dreigen weer precies hetzelfde te gaan doen; en bovenal de uitgestoken hand van de Spaanse regering te accepteren en een oplossing te zoeken voor een slepend probleem dat tot in lengte van dagen kan voortduren. 

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid