Heeft Obama Chelsea Manning terecht gratie verleend?

360 Magazine

| Amsterdam | 24 januari 2017

Chelsea Manning is genoeg gestraft, The Guardian vindt het pardon daarom een terecht gebaar van vergiffenis. ‘Dus bedankt, Obama. Serieus.’ The Wall Street Journal is het daar volstrekt niet mee eens. ‘Het is een verschrikkelijke boodschap aan anderen.’

JA

Niemand heeft meer geleden onder de harde Amerikaanse aanpak van klokkenluiders dan Chelsea Manning. Nu de rest van haar onrechtvaardige straf is kwijtgescholden, kan ze binnenkort weer vrij rondlopen. Manning, die journalisten een historische verzameling documenten toespeelde en het publiek een ongekend kijkje gunde in de werelddiplomatie, wordt op 17 mei vrijgelaten, in plaats van in 2045. Dat is reden voor een feestje, maar ook voor reflectie – niet alleen over wat ze heeft doorgemaakt, maar ook over datgene waar haar zaak voor staat.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid