Het debat als duel

New Statesman

| Londen | Dorian Lynskey | 19 maart 2019

Het publieke ‘debat’ is waardevol wanneer vrije meningsuiting betekent dat de een luistert naar wat de ander te zeggen heeft. Handig ook als feiten aan weerszijden worden erkend. Geïnspireerd door de mores van het internet worden de wetten van een open en beschaafde discussie vaak met voeten getreden.

Onlangs stuitte ik bij de kassa van boekhandel Waterstones op een verrassend boek. Political Correctness Gone Mad? was verrassend omdat het niet echt een boek was, maar een transcriptie van het Munk Debate van vorig jaar mei, onder de titel ‘Wat jullie politieke correctheid noemen, noem ik vooruitgang’, waarin hoogleraar psychologie Jordan Peterson en acteur/schrijver Stephen Fry het opnamen tegen hoogleraar sociologie Michael Eric Dyson en The New York Times-columnist Michelle Goldberg.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid