Het einde van de politieke spotprent bij The New York Times

Patrick Chappatte is jarenlang vaste cartoonist geweest bij The New York Times. In dit essay betreurt hij de beslissing van de krant om te stoppen met spotprenten.

Mijn hele werkzame leven word ik gedreven door de overtuiging dat de unieke vrijheid om spotprenten te tekenen een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. In de ruim twintig jaar waarin ik eerst twee keer per week een spotprent tekende voor de International Herald Tribune en daarna voor The New York Times (NYT), en nadat ik de OPC Award in die categorie had gewonnen, dacht ik dat het pleit ten gunste van politieke spotprenten was beslecht (in een krant die erom bekendstond daar vroeger niets van te moeten hebben gehad).

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid