Hoe één vrouw het rechtssysteem in Afghanistan wist te veranderen

360 Magazine

| Amsterdam | 18 maart 2020

Kimberley Motley is een pro-deo-advocaat die in Afghanistan al jaren (en soms met gevaar voor eigen leven) het onmogelijke voor elkaar krijgt. De wet van Motley beschrijft haar beroemdste zaken en is tegelijkertijd een biografie van een buitengewone vrouw die vecht voor gerechtigheid in een van de gevaarlijkste landen ter wereld. Een voorpublicatie.

Ik ben niet echt een mensenrechtenadvocaat, ik ben een strafrechtadvocaat. Ik heb heel veel respect voor mensenrechtenadvocaten en denk absoluut niet dat ik beter ben, maar er is een belangrijk verschil tussen hun werk en dat van mij.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid