Hoe het is om een single van 60 te zijn

New Statesman

| Londen | Helen Walmsley-Johnson | 07 juli 2016

Alleen op vakantie? Ten dode opgeschreven. Overblijven als ouwe vrijster? Een Afschrikwekkend Voorbeeld. Helen Walmsley-Johnson (zestig en single) maakt brandhout van alle rolbevestigende vooroordelen. 
Ze vindt zichzelf opnieuw uit en ontdekt dat het een zegen is om ‘droog te staan’.

In 2001, toen mijn kinderen volwassen waren en hun eigen leven hadden, pakte ik mijn boeltje en verhuisde naar Londen. Je spullen ergens opslaan en opnieuw beginnen is niet iets wat gescheiden vrouwen van middelbare leeftijd geacht worden te doen. Tenminste, niet als je afgaat op wat andere mensen daarover te zeggen hadden. In zekere zin snapte ik wel wat ze bedoelden. Ik had het studentenleven en het daarmee gepaard gaande bestaan van kamerbewoner gemist en koos er nu voor om me in het kleinste slaapkamertje te wurmen van een rijtjeshuis in Oost-Londen dat ik met vijf onbekenden zou delen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid