Hongkong zucht onder ergste coronagolf tot nu toe

© James Lee / Xinhua News Agency / Eyevine

360 Magazine

| Amsterdam | 01 maart 2022

» Russische beroemdheden en journalisten spreken zich uit tegen invasie

» Boris Johnson schrapt coronaregels

Ziekenhuizen liggen vol in Hongkong

Terwijl in Europa het ene na het andere land overgaat tot het versoepelen van de coronamaatregelen, lijdt Hongkong onder de ergste golf van het coronavirus tot nu toe. Dusdanig dat ziekenhuizen patiënten op trottoirs moeten laten wachten en er overal lange rijen voor testlocaties staan, aldus The New York Times.

Het aantal gevallen groeit nog steeds exponentieel en onderzoekers hebben gewaarschuwd dat deze laatste golf tegen de zomer tot zeker duizend dodelijke slachtoffers zou kunnen leiden. Dat is meer dan vier keer het aantal dat de afgelopen twee jaar aan corona is overleden in Hongkong. Ongeveer 12.000 positief geteste mensen wachten op opname in een ziekenhuis, blijkt uit cijfers van de overheid.

Na vijf maanden zonder coronadoden werden er begin deze maand minstens eenentwintig geregistreerd, waaronder een driejarig meisje. Het grootste probleem is dat Beijing volledige eliminatie van corona eist, maar dat de stad niet beschikt over de autoritaire middelen of de nagenoeg onbeperkte mankracht waar het Chinese regime op het vasteland toegang toe heeft.

Lees ook:

Recent verschenen