Hopeloos Chavismo

Nexos

| Mexico-Stad | Joaquín Villalobos | 04 februari 2019

Joaquín Villalobos, voormalig guerrillaleider in El Salvador, beweert in een analyse van het Venezolaanse socialisme dat hebzucht extreem-links ertoe heeft verleid om een militaire, kleptocratische dictatuur revolutie te noemen.

Fidel Castro heeft altijd gezegd dat het jammer was dat de eerste marxistische revolutie op het Latijns-Amerikaanse continent plaatsvond in een arm land als Cuba. Hij zei dat het rijke land Venezuela een betere plek zou zijn, en waagde een poging. In de jaren zestig sloot een groep Cubanen zich aan bij de Venezolaanse guerrilla en Teodoro Petkoff, oud-strijder van die opstand, vertelt dat Fidel had voorgesteld Che Guevara hun kant op te sturen, maar daar hadden de Venezolaanse guerrillero’s niet zo’n trek in. Zoveel was duidelijk: Che zou maar de aandacht trekken en in de weg lopen.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid