Horen selfies in een museum?

In de prestigieuze Saatchi Gallery in Londen is een tentoonstelling te zien over selfies. Website _Spiked_ vindt het een ridicuul idee, maar volgens _The Times_ vallen er wel degelijk interessante parallellen te trekken met grote werken uit de kunstgeschiedenis.

360 Magazine

| Amsterdam | 07 februari 2017

In de prestigieuze Saatchi Gallery in Londen is een tentoonstelling te zien over selfies. Website Spiked vindt het een ridicuul idee, maar volgens The Times vallen er wel degelijk interessante parallellen te trekken met grote werken uit de kunstgeschiedenis.

NEE

In een aflevering van Absolutely Fabulous stort Eddie zich op hedendaagse kunst. Trots leidt ze Patsy rond door haar woonkamer, waarin ze onzinnige ‘sculpturen’ van kleerhangers en planken heeft uitgestald. Daar staat ook nog de geopende kist met het lichaam van haar pas overleden vader. Als Eddy die ziet, is ze even van haar stuk. ‘Dat is een lijk, Pats,’ zegt ze. ‘Ja,’ antwoordt die, ‘maar is het kunst?’

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid