Huisarrest

Reportagen

| Bern | 08 juli 2020

In het eerste kwartaal heeft Netflix er zestien miljoen abonnees bij gekregen. YouTube blokkeert complotdenkers die het virus in verband brengen met 5G. In een verpleeghuis in Thun, Zwitserland, kunnen mensen hun familieleden bezoeken zoals in een gevangenis: bezoekers worden gescheiden van de bewoners door een glazen wand en communiceren met behulp van audioapparatuur.

Vorige week heeft Donald Trump wetenschappers opgeroepen onderzoek te doen naar de mogelijkheid het virus te bestrijden door patiënten te injecteren met ontsmettingsmiddel. In Iran zijn zevenhonderd mensen om het leven gekomen nadat ze methanol hadden ingenomen in een poging het coronavirus te bestrijden. Honderdduizenden textielarbeiders in Bangladesh negeren de landelijke lockdownmaatregelen; de merendeels vrouwelijke werknemers nemen het risico geïnfecteerd te worden om maar weer wat te kunnen verdienen nadat de fabrieken enkele maanden gedwongen gesloten zijn geweest.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid